В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под ръководството

...
В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под ръководството
Коментари Харесай

Задържаха полицейски служител с подкуп

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под управлението и надзора на прокурор в СГП се организира следствие по отношение на данни за рушвет, осъществен от чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Според събраните досега в хода на следствието доказателства на 31.03.2022 година към 4,40 часа в гр. София Г.Б. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за инспекция от патрул на КАТ. В състава на патрула влизали трима чиновници на Отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи (ОПП-СДВР), измежду които и Р.С. – младши автоконтрольор в ОПП-СДВР. Г.Б. не желал да бъде тестван за алкохол, заради което Р.С. му изискал пари, с които Г.Б. не разполагал в себе си. Поради това Г.Б. отишъл да вземе още пари, само че записал серийните номера на банкнотите и подал сигнал на телефон на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи за поискания му рушвет. След това се върнал при чиновниците на ОПП-СДВР и дал на Р.С. паричната сума.

Служители на „ Вътрешна сигурност “-МВР неотложно след подадения сигнал подхванали дейности от тяхна подготвеност и уведомили СГП. Незабавно прокурор в СГП образувал с разпореждане досъдебно произвеждане и разпитал Г.Б. в качеството на очевидец. Прокурорът упълномощил следствието на следовател в СО-СГП, а на „ Вътрешна сигурност “-МВР упълномощил да оказва подпомагане при осъществяването на процесуалните дейности.

В СО-СГП неотложно била основана организация, като били образувани три екипа следователи, които направили претърсвания и изземвания на три адреса, в три автомобила, както и обиски и изземвания на тримата чиновници на ОПП-СДВР. При осъществяване на дейностите подпомагане оказали чиновници на Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР. При обиските били открити и конфискувани банкноти с купюри от 50 лева, които били от банкнотите, дадени от Г.Б. на Р.С. При извършените претърсвания, обиски и изземвания с изключение на банкноти били конфискувани и други материални доказателства. В хода на следствието са разпитани очевидци. Провеждат се и други дейни дейности по събиране и инспекция на доказателства.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 01.04.2022 година Р.С. е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по член 302, т. 1, б. „ а “ във вр. с член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На съображение член 64, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият е арестуван с разпореждане на прокурора за период до 72 часа.

Предстои да бъде преценена нуждата от взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР