9 недекларирани надуваеми лодки и 3 механични помпи бяха задържани

...
9 недекларирани надуваеми лодки и 3 механични помпи бяха задържани
Коментари Харесай

9 малки надуваеми лодки за нелегални мигранти задържаха на Капитан Андреево

9 недекларирани надуваеми лодки и 3 механични помпи бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " при инспекции, част от общите дейности против контрабандата. Кампанията протече с присъединяване на чиновници на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите, оповестява БНР.
При един от случаите при започване на месеца на пункта идва лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от мъж с двойно поданство – турско и шведско, който пътувал самичък, от Турция за Швеция. Водачът декларирал, че не придвижва персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. Автомобилът е спрян за щателна митническа инспекция. Митническите чиновници откриват в багажното поделение на колата 5 огромни пакета с надуваеми гумени лодки с размери 3 на 8 метра.
Другият случай е от април, когато е осъществена инспекция на товарен микробус, пътуващ от Турция за Нидерландия. Водачът-български жител, показал постоянни документи за транспортираната групажна стока. По време на пролъчване с рентген се откриват необикновени плътности в товара. При последвалия физически надзор митничарите откриват надуваема лодка в товарното помещение, укрита измежду другата стока.
Няколко дни преди този момент митничарите ревизират рейс с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът и 16–те пасажери декларирали, че придвижват единствено персонални движимости и нямат нищо за обявление. При инспекцията се открива, че в багажното поделение са укрити пакети с три надуваеми лодки и три механични помпи за тях. Недекларираната стока е благосъстоятелност на водача на автобуса-турски жител.
На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митничарите.
В интервала на засилен надзор на Граничния пункт, назад в Турция са върнати и две надуваеми лодки и шест мотора, които са били съответно декларирани, само че не са отговаряли на въведените национални разпореждания, които контролират вноса на тези артикули.
Работата по проблема с по този начин наречените „ дребни лодки “ е по отношение на битката с незаконната миграция. През последните години английските управляващи регистрират, че желан метод за незаконен транспорт на мигранти от Европейския съюз към Англия през Ламанша е посредством потреблението на подобен вид „ дребни “ надуваеми лодки, които са планувани за десетина пасажери, само че с тях фактически се транспортират десетки мигранти. Престъпните групи, организиращи трафика, купуват евтини, само че и некачествени лодки, създадени отвън Европейския съюз, които постоянно не дават отговор на стандартите за сигурност. Това дружно с претоварването на плавателните съдове е причина за голям брой произшествия със смъртни случаи на тези, които подхващат рисковото пресичане на Ламанша.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР