В следащо народно събрание само две политически сили няма да

...
В следащо народно събрание само две политически сили няма да
Коментари Харесай

Проф. Константинов с прогноза за идните избори: Повече депутати за "Възраждане" и по-малко за ПП-ДБ

В следащо национално заседание единствено две политически сили няма да могат да образуват държавно управление. Това сподели математикът проф. Михаил Константинов в „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Прогнозата за разпределението на мандатите в идващото Народно събрание на Константинов е: от 10 до 15 депутати ще загуби ПП-ДБ, т.е. от 62 ще паднат на 50; „ Възраждане ” ще получат част от броя, паднала от ПП-ДБ; ГЕРБ ще вдигне резултата с от 2 до 5 депутата, които също се дойдат от падналата численост на ПП-ДБ.

Математикът сподели, че разпределението на мандатите ще бъде 5 за ГЕРБ, 4 за Възраждане, 3 за ПП-ДБ и Движение за права и свободи, 2 за Българска социалистическа партия.

Той съобщи, че осъществяване на избори 2 в 1 не е мъчно за образуване. Професорът е на мнение, че най-хубавият вид е изборите да са в един ден. Математикът счита, че в случай че вотът не е 2 в 1 изборната интензивност ще бъде по-ниска.

Математикът е на мнение, че кабивентът на Димитър Главчев " ще се оправи ", а назначението на новите министри ще бъде в съгласие с президента Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР