В славянската кулинарна традиция супите са на почит. Прието е,

...
В славянската кулинарна традиция супите са на почит. Прието е,
Коментари Харесай

Това са най-опасните СУПИ. Просто СПРЕТЕ да ги ядете!

В славянската кулинарна традиция супите са на респект. Прието е, че течната храна е извънредно здравословна и потребна. Във всяко едно домакинство на трапезата се сервира чорба най-малко 2 – 3 пъти в седмицата. Родителите имат присъщ табиет да подканват децата си да похапват от течната храна и да им изясняват какъв брой огромни ще пораснат, в случай че си изядат цялата порция.

Нещата обаче напълно не са толкоз елементарни, колкото вие смятате. Съществуват няколко типа супи, които са способни съществено да навредят на организма ви.

За да сме ви оптимално потребни, ще ви създадем един лист със супите, с които в действителност доста би трябвало да внимавате. Ето ги и тях:

• Зелева чорба

Това е една от най-леките и ефирни супи с кисел усет, които мнозина обичат да похапват най-много през лятото. Тя обаче по никакъв начин не е безвредна, изключително за хората, които имат проблеми със стомашно – чревния си тракт. Ако страдате от висока киселинност, тази чорба също не се предлага за вас. Още по-вредна би била, в случай че добавите и малко кисело зеле към нея.

• Борш

Една от най-разпознаваемите съветски супи, които напълно не са толкоз здравословни, колкото ни се желае. Нека не забравяме, че боршът е едно от най-мазните ястия. Ако сте решили да сервирате чорба и главно ядене, за предпочитане е това да не бъде борш. В противоположен случай рискувате да натоварите извънредно доста организма си.

• Гъбена чорба

Знаете ли, че гъбите са една от най-тежките храни, с които не всеки корем съумява да се оправи? Тази чорба е отличен избор за вегани и вегетарианци, които имат хранителен недостиг, само че не мислим, че е добър избор за хора, които залагат на разнообразното хранене.
 Защо супите могат да навредят на бъбреците Защо супите могат да навредят на бъбреците
Много фактори въздействат върху здравето на бъбреците, в това число приемственост, аномалии в развиването на този орган, парещ климат, недост...

Ако ви се похапва, не прекалявайте с количествата.

• Супа от грах

Хората, които имат проблеми с червата, не трябва да употребяват чорба от грах. Ако не спадате към тази категория, можете да си похапвате от нея, само че не добавяйте към ястието месо или наденица.

Внимавайте с тези супи. Макар да ги смятате за потребни, те могат доста да ви навредят!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР