В скорошно интервю Джордж Клуни заяви, че семейството им е

...
В скорошно интервю Джордж Клуни заяви, че семейството им е
Коментари Харесай

Джордж и Амал Клуни се погрижиха за иракски бежанец

В скорошно изявление Джордж Клуни съобщи, че фамилията им е приютил емигрант от Ирак. Актьорът не прецизира възрастта на индивида, само че е известно, че бежанецът принадлежи към семейство йезиди (кюрдската етническа група, в света има по-малко от 2 милиона йезиди). От август насам той живее в къщата на Джордж и Амал Клуни и учи в Чикагския университет. " Той е пътувал с рейс до Мосул, когато от Ислямска Държава убиват двамата водачи на рейса и споделят, че в случай че някой от тях се опита да избяга, ще ги гръмнат. Той оцелява и стигна до Америка. След като минава през всички контроли и инспекции и когато всичко това свършва е разумно някой да му каже: " Слушай, ние ще се надигнем за теб. Искаш ли да получиш обучение? Искаш ли да направиш живота си по-добър? Изглежда, че можем да ти помогнем! ", споделя Клуни.

Припомняме, че фондацията на Клуни Тhe Clooney Foundation for Justice оказва помощ на бежанците, които желаят да получат обучение в Съединените щати.

" Вземете 20 млн. и ги инвестирайте непосредствено в нашия фонд. Парите ще отидат напряко за образованието на бежанците, за жилище за тях, все за такива неща, над които желаеме да работим ", разяснява Джордж Клуни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР