В Сингапур неваксинираните граждани ще заплащат лечението си от коронавирус,

...
В Сингапур неваксинираните граждани ще заплащат лечението си от коронавирус,
Коментари Харесай

Сингапур - страната на глобите, в която няма протести и брожения срещу мерките

В Сингапур неимунизираните жители ще заплащат лекуването си от ковид, в случай че се разболеят.
До момента на закрито в местата за хранене е било позволено да сядат по двама души от семейство и то имунизирани, а от през вчерашния ден - до пет души от едно и също домакинство, живеещи на един адрес, могат да посещават тези заведения. 

„ Сингапур е седмо равнище електронно държавно управление. От самото начало имаме приложение в телефоните, което се назовава „ Следим се дружно “ и по блутут се регистрира даже това дали аз, минавайки около вас, или вие около мен, сме минали около инфектиран човек. Впоследствиеу когато се откри, че аз съм инфектиран, а вие сте минали около мен в 5 часа, и вас ще ви намерят, също ще ви ревизират “, описа пред БНР Мартин Кърнолски, който работи в страната като възпитател.



Всеки, който пристигна тук, той не попада в Азия, той попада в Сингапур . Тук системата е комбинация сред комунизъм и капитализъм. Социализъм по-скоро, не капитализъм. Всеки има жилище, всеки има работа, право на учебно заведение. Но нямате право на митинги, нямате право на доста неща . Хората са привикнали на това, че обществото е значимо. Тук се слуша, има доверие на държавното управление и то доста съществено. “

Като пребиваващи в страната с работна виза получаваме маски и проби, които са безвъзмездни, разясни Кърнолски.

„ Много от сингапурците са ваксинирали децата си. Сега стартира идната акция – да се снижи прага на имунизацията “, добави той. По думите му „ никой не роптае “.



От предишния март досега смъртността в Сингапур за целия интервал е малко над 500 души при общо към 227 хиляди инфектирани. Сингапур е с повърхност два пъти колкото София, а популацията на страната е към 5 милиона. Няма здравно обезпечаване, а всичко е на база застраховка, разясни сънародникът ни.

„ Държавата не е длъжна никому за нищо, което той си предизвиква, изключително самичък. Няма особени брожения по този въпрос. Това е страната на санкциите. За всяко нарушаване има санкция и тя се постанова и няма изплъзване . “

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. Снимки: ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР