В швейцарския град Лугано ще се проведе донорска конференция, посветена

...
В швейцарския град Лугано ще се проведе донорска конференция, посветена
Коментари Харесай

Швейцария е домакин на донорска конференция, посветена на Украйна

В швейцарския град Лугано ще се организира донорска конференция, отдадена на възобновяване на Украйна. В навечерието на форума президентът Володимир Зеленски прикани за интернационална помощ за страната си. В следващото си видеообръщение той подсети на съгражданите си, че войната е надалеч от своя край.

На 4 и 5 юли в Лугано ще се състои конференция, взаимни докамини на която ще са Украйна и Швейцария, отдадена на следвоенното възобновяване и развиване в съдействие с интернационалните сътрудници. Володимир Зеленски го дефинира като най-големият стопански план на нашето време в Европа и изключителна опция за изява на страни и компании. В среднощното си послание украинският президент съобщи, че 10 украински области са тежко наранени от спора.

" Необходимо е освен да възстановим всичко, унищожено от окупаторите, само че да поставим основите на нашия живот, на Украйна - безвреден, съвременен, комфортен, наличен. Това изисква големи вложения - милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и несъмнено промени ", съобщи Володимир Зеленски.

Сраженията не престават. И Киев, и Москва настояват, че управляват стратегическия град Лисичанск в Луганска област. Друг украински град - Славянск, може да се трансформира в идващото полесражение в борбата за Донбас. Вместо да се приготвят за прибирането на реколтата, хората в в миналото идиличния аграрни регион са обезпокоени поради неизвестността. През април ракети удрят плантация в близко село, нанасяйки огромни вреди. На фона на несигурното бъдеще, локалните са безапелационни за едно:

Засега продукцията от фермата към момента отива към Славянск, където животът става все по-труден, а питейната вода и електричеството са нищожни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР