В Швеция започна необичаен процес - съдят тийнейджъри, извършили линчуване

...
В Швеция започна необичаен процес - съдят тийнейджъри, извършили линчуване
Коментари Харесай

„Дружба на народите“: Мигранти изнасилват шведки, а шведите съответно започнаха да ги бесят

В Швеция стартира необикновен развой - съдят младежи, направили линчуване на изнасилвач - египтянин. Случилото се е доста алегорично за тази страна. В Швеция вилнеят мигранти от третия свят - убиват, грабят, изнасилват. Обикновените шведи могат единствено да проклинат политиците, които осигуриха вноса на сериозна маса от недружелюбни „ посетители “ в страната. Или се пробват сами да раздадат правдивост и в сходство със личните си разбирания, както се и случи в тази ситуация.

Младите отмъстители

В началото на 2023 година минимум 34,62% от жителите на Швеция са с задграничен генезис: на възраст сред 35 и 44 години - към 44,12%; от 25 до 34 години - 41.19%, деца от 5 до 9 години - 40.37%.

Най-големият дял от популацията се състои от имигранти в огромните градове като Стокхолм, Малмьо и Гьотеборг.

Освен това точно мигрантите съставляват по-голямата част от шведския незаконен свят. Стокхолм и други огромни градове са измъчвани от войни на етнически банди, състоящи се от представители на безработни младежи, които идват от фамилии на мигранти от Третия свят. Жертвите на тези войни постоянно се оказват изцяло почтени жители.

Едно от най-честите закононарушения, осъществявани от мигранти, е изнасилването.

И както демонстрира животът, обезверените шведи, разочаровани от полицията си, стартират сами да дават отпор на изнасилвачите. Доказателство за това стана неотдавнашен ефектен случай.

Миналата година 14-годишно момиче се свързало с шведската полиция и споделило, че е било изнасилено от 26-годишен водач на такси, родом от Египет. Но полицията счете показаните обстоятелства за незадоволителни и заради „ липса на доказателства “ отхвърли инспекция и формиране на наказателно дело.

А на 26 март покрай град Енкьопинг беше намерено празно такси, заседнало в снега. Очевидно водачът е напуснал колата напълно неотдавна - броячът в колата към момента работеше. Извиканата на място полиция заподозряла похищение и на място бил извикан издирвателен екип с кучета.

Издирването на таксиметровия водач се проточи пет дни, макар че трупът му беше висящ единствено на половин километър от колата. Той се оказа същият египтянин, който година по-рано малолетно момиче упрекна в обезчестяване.

Разследването сподели, че таксиметровият водач е бил линчуван от група младежи. След като получи отвод от чиновниците на реда, момичето, дружно с приятеля си (той е бил на 16 години по това време), измислили проект за възмездие. През март тя написа на таксиметровия водач и си уговаря среща с него.

Но дружно с нея, приятелят на момичето и тримата му братя (на 15, 17 и 18 години) пристигнаха да се срещнат с египтянина. Те се струпаха върху таксиметровия водач, завързаха го с лентата, която бяха донесли със себе си, и го обесиха в гората - на въже за врата.

В същото време момичето не си направило труда да изтрие кореспонденцията си от телефона си. Там в едно от известията си тя загатва, че братята на приятеля й се готвят да се срещнат. „ Ще срещнат моя изнасилвач, хи хи хи “, написа момичето.

А в нощта преди убийството тя е изпратила известие до водача на таксито, като го моли да я посрещне на безлюдно място и да донесе водка със себе си. По-късно тя изпратила известие на собствен прочут, че изнасилвачът й е мъртъв. Това стана доказателство за нейната виновност. Освен това ДНК-то на младежите съответствува с това, събрано от скоч - лентата и въжето.

Въпреки че момичето призна, че е примамило мъжа в този регион, тя твърди, че момчетата единствено са желали да дадат урок на таксиметровия водач, а не да го убият. Така да се каже, станало е инцидентно...

Прокуратурата от своя страна твърди, че гибелта на египтянина " е била извънредно мъчителна и е имала темперамент на екзекуция ".

Пресата написа, че един от главните въпроси на идния развой ще бъде да разбере: можеше ли убийството да бъде предотвратено, в случай че полицията преди време беше изслушала жалбата на момичето и бе реагирала по-адекватно?

Безсилни проклятия

Неотдавна казусът с различен таксиметров шофьор-изнасилвач, родом от Сомалия, на име Абдирашид Адан Мохамуд, нашумя в Швеция.

Той влезе незаконно в Швеция с подправени документи през 2017 година и извърши своите „ подвизи “ сред август 2021 година и февруари 2022 година Сомалиеца затварял дамите в колата си и ги извеждал отвън града, където ги изнасвал.

Шведските прокурори го упрекнаха в шестнадесет точки: две приключени изнасилвания, три опита за обезчестяване, две „ полови похищения “, седем опита за нелегално задържане, едно нахлуване и кражба на идентичност. За за всички тези закононарушения той получи присъда от четири години и девет месеца затвор, последвана от депортиране и възбрана да се връща в Швеция за 10 години.

Миналия декември шведското издание Samnytt разгласява материал, чийто създател, Матиас Албинсон, прегледа 370 случая на лишаване на шофьорска брошура на таксиметрови водачи от Шведската транспортна организация, зародили сред януари и ноември 2022 година Журналистът заключи, че всички таксиметрови водачи, които изнасилват или тормозят клиентите си, са имигранти.

Основният „ воин “ на публикацията, която той написа, беше упоменатият Абдирашид Адан Мохамуд, само че с изключение на него още седем таксиметрови водачи имигранти (и седемте идваха от страни от третия свят), които изнасилваха пътнички, също изгубиха лицензите си през 2022 година

Един от тях, пакистанец, малтретира четиринадесетгодишно момиче на задната седалка на колата си и няколко седмици по-късно влиза в спор с служител на реда, който си поръчал такси до дома си от работа. Пакистанецът споделил на пасажера, че ненавижда полицията и категорично го заплашил с кавга, като подчертал, че към този момент знае къде живее той.

Обикновените шведи, когато четат сходни публикации, побесняват и проклинат ляво-либералните политици, които разрешиха нахлуването на тълпи от мигранти в страната.

Някои упорстват за неотложно депортиране на разкритите нарушители или даже за тяхната кастрация. Други оставят скептични мнения като този: „ Не, съгласно сегашните закони те няма да бъдат депортирани. За да предпазя фамилията си от сходни неща, взех решение да напусна Швеция след петдесет години живот тук. Много е тъжно да се гледа какво е направено от политиците ни през последните двадесет години.

Освен това мнозина проклинат млади демократични деятели, които изискват на мигрантите да се даде оптималната „ независимост “, с което в действителност ги предизвикат да правят закононарушения.

„ Спомням си млада шведка, която провокира сцена в аероплан, пренасящ наказан изнасилвач назад в Близкия изток. Тя в действителност съумя. Полицията се отхвърли ”, написа различен коментатор. Що се отнася до присъдата затвор (често не прекомерно дълга), на която са подложени хванатите изнасилвачи, в очите на шведите това не се счита за почтено наказване.

„ Всички знаем, че ще получат супер снизходителна присъда, прекарвайки няколко месеца в първокласна „ затворническа килия “, която е по-хубава от домовете на доста хора. Белите европейски мъже обичат, когато дъщерите им са изнасилени - по тази причина водят всички имигранти тук ", - пишат с мъка шведите.

Шокиращи статистики

Но от недоволствата няма огромна изгода.

През последните години Швеция се трансформира в водеща страна във връзка с изнасилванията, дружно със Съединени американски щати, Австралия и Южна Африка. По данните на статистиката, съвсем всяка четвърта шведка би трябвало да премине през този призрачен сън.

Но това не постоянно е било така; през 2006 година броят на изнасилванията в Швеция е бил с една трета по-нисък спрямо 2015 година

Понякога тези произшествия са шокиращи със своя цинизъм – както през декември 2017 година, когато в град Малмьо в границите на месец бяха осъществени три групови изнасилвания на млади девойки. Нещо повече, едно от тях, седемнадесетгодишно момиче, което беше измъчвано напряко на детската площадка, по-късно беше грубо пребито.

В резултат на това стотици гневни жители излязоха на митинг против бездействието на управляващите. Те, дружно с полицията, от своя страна не можаха да измислят нищо по-добро от това, да посъветват дамите да не вървят сами през нощта.

Оттогава обстановката единствено се утежнява.

„ Статистиката за изнасилванията в Швеция се усилва отдавна. Всъщност тя даже не просто пораства, а по-скоро лети нагоре по-бързо от излитаща ракета. Например през 1975 година в Швеция са докладвани 421 изнасилвания годишно. А през 2021 година броят им доближи шокиращата цифра от 9 668 (при население на Швеция от 10,5 милиона души – бел. авт.) “, - отбелязва шведският самостоятелен публицист Петер Имануелсен.

Той добавя, че водещите шведски медии избират да пометат боклука под килима, като премълчат казуса. Причината за внезапното увеличение на изнасилванията той вижда в прекомерно леките присъди и в комфортността на шведските затвори, килиите в които постоянно наподобяват на хотелски стаи.

Имануелсен дава съответен образец: „ В Швеция имаше мъж, който освен изнасили две дами, само че и ги отвлече. Каква присъда би трябвало да получи този, който е направил сходно нещо? Първоначално той беше наказан на четири години и половина затвор. Всъщност много меко. Това обаче не свърши дотук.

По-късно се откри, че мъжът е бил малолетен по време на закононарушенията. Следователно присъдата му беше счетена за „ прекомерно сурова “ съгласно шведското законодателство и той получи 85 000 $ обезщетение за времето, което е прекарал в пандиза.

Факт е, че когато този мигрант дошъл в Швеция без документи, възрастта му е била избрана посредством медицински обзор и е решено, че е пълновръстен. И по-късно се оказа, че в действителност той към момента не е преодолял прага на зрелостта по това време. Шведските бюрократи осъзнаха грешката и дадоха на насилника сума, за която той даже и не е мечтал, до момента в който се е отправял към скандинавския обществен парадайс.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР