В сезона на настинките много хора се сблъскват с неприятната

...
В сезона на настинките много хора се сблъскват с неприятната
Коментари Харесай

Вижте тези народни средства в борбата срещу кашлицата

В сезона на настинките доста хора се сблъскват с неприятната кашлица. Тя се смята за първи признак на остра респираторно-вирусна зараза или елементарна простуда и по тази причина, несъмнено, би трябвало да се потърси доктор. Има обаче предписания от обичайна медицина, които биха облекчили доста признаците. Те са тествани във времето и към момента са доста известни.

Как да облекчите кашлицата:
1. Гаргара на гърлото със сол оказва помощ при всички инфекциозни болести на горните дихателни пътища. Това решение отстранява подпухналостта, изцелява, дезинфекцира и почиства повърхността на лигавицата. Гаргарата би трябвало да се прави всекидневно и по часове. На 200 мл вода сложете една чаена лъжичка сол (обикновена или моркса). Изчакайте до цялостното й разтваряне.

2. Топло мляко с мед. Сухата кашлица нормално се появява в самото начало на болестта. Фаринксът и трахеята се възпаляват и кашлицата се появява като отговор на раздразнението. За да се облекчи болното гърло доста потребно е топлото мляко с мед. То укрепва имунната система и тялото съумява да се оправи допустимо най-бързо с инфекцията.

3. Джинджифилът има противовъзпалително и антибактериално деяние, заради което е целесъобразно да се употребява при лекуването на респираторни болести. Най-ефективно с джинджифил се третира влажна кашлица, която постоянно съпровожда бронхит и настинки. Във вряща вода сложете няколко резена белен джинджифил. Оставете да ври в продължение на 15 мин. Пийте ​​три пъти дневно. Може да подправите чая с мед, прясна мента и лимон. Правете си и инхалации с него.

4. Сух джинджифил и черен пипер, смесени дружно, са обичайно средство за лекуване на кашлица. Сложете на езика единствено дребна щипка от сместа.

5. Лимонът е доста добър асистент в битката против кашлицата. Сварете 1 лимон на слаб огън за 10 мин., тъй че да омекне и да можете да изстискате повече сок от него. Изсипете сока му в чаша с 2 супени лъжици глицерин и малко мед. Взимайте си по 1 ч.л. няколко пъти дневно. Разклатете преди приложимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР