В седмицата на откриването на Световното първенство на ФИФА в

...
В седмицата на откриването на Световното първенство на ФИФА в
Коментари Харесай

БФС организира Мини Световно Първенство 2022 съвместно със Столична община и УНИЦЕФ България

В седмицата на откриването на Световното състезание на ФИФА в Катар Българският футболен съюз провежда огромен футболен шампионат за възпитаници, в който 32 тима от разнообразни учебни заведения от Столична област ще премерят сили в мини копие на най-големия футболен конгрес на планетата.

Официални сътрудници на огромното събитие са Столична община и УНИЦЕФ, а футболните си умения сред 22 и 24 ноември на терените на комплекс „ Царско село “ в София ще покажат близо 400 девойки и момчета сред 2 и 4 клас.

Форматът на шампионата изцяло ще дублира този на Мондиала в Катар, а всеки учебен тим алегорично ще „ съставлява “ някой от финалистите на Световното състезание, като се изключи тима на УНИЦЕФ, който ще е формиран от деца-бежанци от Украйна. Първата фаза ще се състои от 8 предварителни групи по 4 тима, в които ще се играе на правилото всеки против всеки, след което ще се пристъпи към директни елиминации до огромния край, който е плануван за 13:30 ч. на 24 ноември. Всеки тим ще е формиран от общо 12 играчи, най-малко 3 от които ще са девойки, а мачовете ще се организират съгласно регламента на Футбол 5.

Мини Световното Първенство 2022 е следващата самодейност на Българския футболен съюз в границите на програмата „ Хайде да ритаме “ за поддръжка и развиване на всеобщия футбол. Освен редом с Мондиала в Катар, събитието ще се организира директно след Световния ден на детето (20 ноември), който дава началото на  на УНИЦЕФ „ Подкрепи тима на бъдещето – Децата “, целяща да ангажира публичния фокус върху проблемите, засягащи живота на подрастващите.

Всяко дете ще получи орден и грамота за присъединяване си, както и особено направена фланелка, дарена от УНИЦЕФ. Българският футболен съюз ще обезпечи футболния празник с терени, футболни топки и съдии, а Столична община ще обезпечи трофеите за първите три тима в крайното класиране.

След края на финалния дуел на 24 ноември ще се организира и гала по закриването с присъединяване на публични лица от Българския футболен съюз, Столична община и УНИЦЕФ България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР