В седемнадесети лунен ден (до 18:15ч) няма строги диетични ограничения

...
В седемнадесети лунен ден (до 18:15ч) няма строги диетични ограничения
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 21.11.2021

В седемнадесети лунен ден (до 18:15ч) няма строги диетични ограничавания и може да се отдадете на удоволствието. Нашето тяло в този интервал е в положение на нараснала интензивност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в рационални дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо особено, извънредно, вкусно. Най-доброто време за опити.

Бъдете единствено деликатни към себе си, към възприятията и положението си. Ако внезапно не се почувствате доста добре от даден артикул или ядене, по-добре е да не продължите да го употребявате.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските блага ще бъдат изключително потребни. Можете да пиете алено вино, само че без различен корав алкохол. Не би трябвало да се пият доста течности.

Тъй като този интервал е превъзходен за другарство, би било хубаво, в случай че поканите другари на посетители или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и положителната компания - това е формулата за положително въодушевление и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

КОКОШКА/ПИЛЕ ФРИКАСЕ

Продукти: 600 г месо, 60 г топено масло, 60 г брашно, 1 жълтък, лимон или винена киселина, дафинов лист, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Месото се вари във вода със сол, дафинов лист, черен пипер, магданозени корени.

Брашното се задушава леко с маслото и се разрежда с бульона. С бъркане се слага жълтъкът. Подправя се на сол и киселина и с по този начин приготвения сос се залива месото.

Отгоре се ръси магданоз. Същото ядене може да се сервира залято с масло, в което е поставена щипка червен пипер.

„ Бог е основал храната, а дявола готвачите. “

Джеймс Джойс
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР