Новият областен управител на Пловдив проф. д-р получи символите на

...
</TD
>Новият областен управител на Пловдив проф. д-р получи символите на
Коментари Харесай

Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност

Новият регионален шеф на Пловдив проф. доктор получи знаците на държавността - ключ и държавния щемпел, от досегашния губернатор доктор инж. на къса гала в регионалната администрация, предава Plovdiv24.bg .

Пред медиите бяха показани и заместител регионалните шефове - Нурджан Караджова и Атанас Ташков от предходния мандат. Вицетата се назначават непосредствено от Министерски съвет.

" За тази близо 1 година започнахме и постигнахме извънредно доста резултати. Вярвам, че проф. Янчева ще продължи започнатото от нас. Радвам се, че оставям регионалната администрация в положителни ръце " - сподели Зюмбилев и пожела на наследничката си здраве, самообладание и доста сили да продължи сполучливо активността на регионалната администрация. 

" Заставам пред вас като новоназначен регионален шеф, само че и като жител на този район. Гражданин, работил за издигането на престижа на района. 24 година в Аграрния университет съм работила за издигането на престижа му. С управническия опит мога да работя за целия район. Ще работя в съдействие с локалните управляващи, бизнеса, просветителните управляващи " - заявява проф. Янчева.

Областната шефка акцентира, че главните акценти в работата й ще бъдат бистрота, диалогичност, ангажираност и доверие, а с сътрудниците си ще се опитат да вземат обективни решения и в интерес на жителите. 

Заместник-областната шефка Нурджан Караджова е на 42 година, родена е в Асеновград, учила е в ПУ " Паисий Хилендарски ". " За мен е изключителна чест и отговорност да бъда част от екипа. Вярвам, че с помощта на моите познания и 20-годишен професионален опит ще допринеса за благополучието на жителите на Пловдивска област " - съобщи Караджова и цитира крилатите думи на Левски " Дела трябват, а не думи " с препратката, че делата на новите админи ще приказват за работата им. 

Заместник-кметът поздрави новия регионален шеф от името на кмета на Пловдив и изрази вяра, че двете институции ще работят в колаборация.

На въпрос от коя партия е била препоръчана за поста, проф. Янчева съобщи, че е надпартийна персона, от гражданската квота. Припомни, че ректорите на висши образователни заведения нямат право да вземат участие в партии. 

" Предложението пристигна от представители на държавното управление, с които съм работила като ректор, знаете, в Аграрния университет имахме много европейски планове " - изясни тя. 

Като главен приоритет си слага построяването на Югоизточния обход на Пловдив и се надява още тази година да стартират строителните действия от пътен възел " Скобелева майка " до кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. 

От понеделник стартира поредност срещи с ръководителите на държавните структури и кметовете и ще посети всички обекти, с цел да се запознае на място със положението им. Заяви, че ще се постарае постигнатото досега да бъде надградено. 

Предполага, че ще са й нужни най-малко една-две седмици, с цел да се запознае с всички, въпреки че с някои общини като ректор е работила. Такива са Брезово, както и Раковски, в която се осъществя план " умни села ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР