В СДВР е образувана преписка по случая със снимката на

...
В СДВР е образувана преписка по случая със снимката на
Коментари Харесай

Образувана е преписка за нарушение на мерките от вицепремиера Красимир Каракачанов

В Столична дирекция на вътрешните работи е формирана кореспонденция по случая със фотографията на министъра на защитата Красимир Каракачанов, на която се вижда, че той седи на скамейка в парк със собствен зависещ, до момента в който е в действие възбрана за това. Съобщението пристигна от шефа на националната полиция Христо Терзийски по Нова телевизия. Снимката е направена в градинката пред Народния спектакъл. Кадърът беше оповестен в групата "Забелязано в София " във Facebook.

Терзийски разгласи, че все още вицепремиерът към момента не е санкциониран, тъй като било належащо да се спазят избрани процедури, по които да се потвърди нарушаването. От думите му стана ясно, че създателят на фотографията би трябвало да отиде в Столична дирекция на вътрешните работи, да опише по кое време тъкмо е изработен фрагментът , с цел да може да се задвижи вероятно административнонаказателна процедура за налагане на санкция. Терзийски отхвърли да се ползва двоен критерий по отношение на Каракачанов, тъй като е вицепремиер, и даде образец с културния министър Боил Банов, който бе санкциониран по фотография за това, че пуши в кабинета си. Тази санкция обаче бе наложена от РЗИ, не от Министерство на вътрешните работи. Терзийски даде да се разбере, че и Каракачанов може да бъде санкциониран.

Самият Каракачанов разгласи, че мястото, на което е сниман, е на метри от Министерство на защитата и пейката е на входа на парка, отвън неговите граници. "Тoй тaкa или инaчe нямa зaплaтa. Дa гo глoбят! ", кoмeнтирa пък прeмиeрът Бойко Борисов, откакто посочи, че самият Каракачанов твърди, че е бил отвън парка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР