В същото време той нападна бившия си колега с това,

...
В същото време той нападна бившия си колега с това,
Коментари Харесай

Лично Цацаров Обяви: Прокуратурата Погва Действащ Български Министър!

В същото време той атакува някогашния си сътрудник с това, че в записите пред Борисов той лобирал, с цел да бъде нараснал в апелативен прокурор на София.

" Нито едно евро, от това което твърди господин [Цветан] Василев, не е стигало до мен ". Така Цацаров отговори на изказванията на банкера и притежател на КТБ за това, че депутатът Делян Пеевски му е носил всеки месец 100 хиляди евро. „ Ако в действителност е давал на някого 100 хиляди евро на месец за основния прокурор, аз му настоявам напълно съществено, че те не са стигали до мен. Нека той самичък си направи заключенията “, сподели още Цацаров.

Още на следващия ден прокуратурата ще стартира инспекция по случая с жилището на финансовия министър Владислав Горанов. Така Цацаров разяснява случая с декарацията на Горанов пред комисията за попречване на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, от която излиза наяве, че той населява 180 кв. апартамент в столицата без да заплаща за него.

Не зная обстоятелствата, които ми съобщавате, само че ми се коства, че те заслужават инспекция, обърна се Цацаров към водещия. " Мога да ви подсигурявам, въз основата на това, което ми цитирахте одеве, че още туре такава инспекция ще започва. Можете да бъдете сигурен в това ", безапелационен е Цацаров.

Главният прокурор разгласи подготвеност и за покачване на обвинявания на членове на държавното управление поради бездействието им по случая с концесията на " Юлен ".

Цацаров напомни, че вследствие на инспекцията на прокуратурата е изпратено предложение до Министерския съвет за незабавни дейности, с които да приведе концесията в сходство с концесионния контракт, да ограничи концесионната повърхност до размера, който е по контракт и да отбрани ползите на страната във връзка с концесионното възнараждение. Главният прокурор сподели, че в случай че продължава неналичието на каквито и да е дейности от страна на държавното управление, „ а това продължава “, прокуратурата ще стартира дейности, „ без значение кой по какъв начин ни трансферира казуса “.

Според Цацаров действителният притежател на „ Юлен “ „ не е загадка “, само че не го уточни, защото не разполагал с данните от инспекцията.

На въпрос какъв брой време прокуратурата чака държавното управление да предприеме дейности, Цацаров отговори, че става въпрос за „ два – три месеца “. На последвал въпрос дали това е срокът по закон, той отговори: “Този въпрос трябваше да зададете на снощния си посетител “, визирайки премиера Бойко Борисов.

Цацаров цитира някогашния основен прокурор Никола Филчев, съгласно който корупцията е държавна политика и никаква друга политика не е в положение да я спре, а също и че без службите и контролните органи прокуратурата е единствено едно деловодство. „ За да може прокуратурата да организира годни следствия, е належащо на нея да бъдат представяни точни, ясни и не спирани от равнището на разследваните лица оперативни данни от съответните служби. Прокуратурата не разкирва престъления, тя реализира обвинявания “, сподели още Цацаров.

В този смисъл съгласно него отговорът на въпроса " Кой? " е: " Всички ".

В същото време той не се съгласи с констатациите, че нямало наказани политици, давайки образци, че по време на мандата му са упрекнати министри, зам.-министри и „ други фигури от политическия живот “, а единствено преди по-малко от месец е била постановена 4-годишна неоправдателна присъда на някогашен зам.-министър, което Цацаров дефинира като „ добър отзив “.

Той сподели, че последните акции против олигарси не са свързани с идните избори и че едвам откакто водещият му задал този въпрос, той си дал сметка, че следващата година има избори.

От изявлението стана ясно още, че по сигнала на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за строителството на оградата на границата ДАНС са установили непозволено завишаване на цената на строителните услуги. В момента е назначена експертиза, която да удостовери или отхвърли тези изказвания.

Цацаров счита, че основният прокурор не е изцяло безотговорен и за статута му имало „ митове “. Той сподели, че Народното събрание, Висш съдебен съвет и съдът управляват актовете на прокуратурата, а и сега зависещ на Цацаров прокурор може да го проверява. „ Реално всеки прокурор може да повдигне обвиняване на основния прокурор – това не ми наподобява разумно “, изясни той и добави, че сега работна група в Министерството на правораздаването работи над законови промени, с които се предлага механизъм за покачване на обвиняване на „ тримата огромни “ в правосъдната система – основния прокурор и двамата ръководители на висши съдилища. „ В момента подобен механизъм има само че няма гаранции “, сподели Цацаров.

По случая с „ прангите “ на Десислава Иванчева и това, че упрекнати в по-тежки закононарушения не били в ареста, Цацаров още веднъж се оправда със съда. Прокуратурата желае най-тежката мярка за неотклонение, а съдът позволява или не. Според него това в какви условия е сложена някогашната кметица на столичния квартал „ Младост “ зависи от Министерството на правораздаването, само че те не се отличавали от изискванията, в които са сложени всички останали арестанти. „ Белезниците на краката не се слагат от прокуратурата, а от Министерството на правораздаването. Каквото съм имал да кажа за тези белезници на краката на министъра на праводъсието, аз съм го споделил. Няма учредения Иванчева да бъде превилигирована, само че няма и съображение да бъде сложена в обстановка, при която е по-жестоко третирана “, изясни той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР