В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие, пише Би

...
В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие, пише Би
Коментари Харесай

В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие

В Съединени американски щати гласоподаваха ограничавания за купувачите на оръжие, написа Би Би Си. Предвижда се инспекция на правосъдното минало да се прави даже на хора, които купуват оръжие по интернет или на изложби.
Законът, утвърден от Камарата на представителите, е най-значимото ограничаване пред купувачите на оръжие, въвеждано в последните две десетилетия.
Контролираната от демократите долна камара на Конгреса гласоподава с 240 на 190 гласа в поддръжка на закона. За да влезе в действие, той би трябвало да бъде утвърден в Сената, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. Очаква се обаче Тръмп да откаже да подпише документа.
Противници на закона акцентират, че доста от последните всеобщи убийства нямаше да бъдат предотвратени от новите ограничения. Поддръжниците на закона настояват, че инспекция на купуващите оръжие е нужна и пасивността на Конгреса е неприемлива. В момента, жителите, които купуват оръжие за персонална приложимост, не подлежат на инспекция от федералните управляващи.
По-късно през днешния ден се чака Камарата на представителите да утвърди и различен закон, който удължава периода, в който федералните управляващи могат да извършат инспекция на купувача на оръжие.
В момента периода е три работни дни, а новите ограничения плануват 10. Целта на този закон е да отстрани "законовата дупка Чарлстън ". Така в Съединените щати назовават събитията довели до всеобщото ликвидиране в черква в град Чарлстън.
След като федералните управляващи не съумели да ревизират килъра за три работни дни, макар че имал предходна присъда, той се сдобил с нови оръжия, с които умъртви 9 души, стимулиран от расова ненавист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР