В съкратени срокове ще бъде готова автотехническата експертиза, която да

...
В съкратени срокове ще бъде готова автотехническата експертиза, която да
Коментари Харесай

Бившият шеф на НСО ген. Станчев с анализ на катастрофата с Кирил Петков и атентата срещу Фицо

В съкратени периоди ще бъде подготвена автотехническата експертиза, която да откри с каква скорост се е движил автомобилът на НСО, в който пътуваше съпредседателят на Политическа партия. При злополуката край Аксаково загина лидерът на другия автомобил. Първоначалните данни демонстрират, че той е излязъл от път без преимущество, когато е ударен от колата на НСО. 

В предаването " Офанзива " по NOVA NEWS някогашният шеф на НСО ген. Красимир Станчев направи анализ на произшествието, само че и на дейностите на защитата на словашкия министър председател Роберт Фицо при покушението против него. 

" Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното равнище. Настана суматоха, която видно се разигра пред очите на хората. Охранителите на премиера позволиха много неточности на пръв взор. Ние имаме звено, което профилактира вероятните закани. Ако и словаците имат такова, би трябвало да имат подготвеност за подобен атентат. В оградения периметър можеше да има рентген, с който да ревизират хората. Грешка е било Фицо да върви самичък начело, трябвало е да има лице, което да го покрива. Някой трябваше да покрие бранша на пукотевица и да стане той жертвата, щом не може да стигне до оръжието. Служителите на НСО би трябвало постоянно да са подготвени, че могат да станат жертви на нападение ". 

Според него покушението против Роналд Рейгън е образец по какъв начин охранител е застанал на пътя на заплахата и е предотвратил съдбовен процес. " В случая с Фицо до момента в който го носеха гърбът му беше разкрит. Ако стрелецът не беше обезвреден, можеше да продължи да стреля. Ако бях шеф на охранителите, щях да изчакам инспекцията, само че сигурно тези хора към този момент нямаше да са в екипа ". 

" Надявам се, че методът, по който се е движила колата на НСО, не е основал причина за ПТП. Ако в действителност въпросният водач е изникнал ненадейно, безспорно инерционният миг от прекъсването го има. Възможно е да се нанесат съществени провали. Ако е имал опция да спре, само че не го е направил, тъпо за нашия сътрудник. Бивши министър председатели имат право да употребяват защита от НСО до 4 години след преустановяване на мандата.  към момента има право на нея. Няма ограничавания за лицата, които да се возят при охраняваното лице. Без него обаче външни лица не може да пътуват с такава защита. Дори при забавяне на транспортираното лице не се случвало да сме превишавали скоростта. Като пуснем светлините, по-лесно ни обезпечават преимущество да преминем. Обикновено се движим в колона от 2-3 автомобила, тъй че ни виждат на пътя и схващат, че сме със специфичен режим ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР