В Съединените щати все повече собственици на жилища се сблъскват

...
В Съединените щати все повече собственици на жилища се сблъскват
Коментари Харесай

40 % от собствениците на имоти в Маями, Ню Йорк и Лос Анджелис посочиха, че се чувстват бедни

В Съединените щати от ден на ден притежатели на жилища се сблъскват със съществени проблеми поради неспазването на „ правилото за 30% “ за жилищните разноски, показва pixotab.com.

Този проблем води до огромен брой фамилии, които живеят отвън опциите си и се смятат за „ небогати “. Независимо дали се дължи на високите лихви или на избора да живеят в скъпи региони, засегнатите притежатели са изправени пред финансови усложнения, които имат дълготрайни последици.

Според разбор на ChamberofCommerce (Бюрото за броене на популацията на САЩ), повече от 27% от притежателите на жилища са обхванати от този проблем.

Последиците са изключително съществени в огромните градове като Маями, Лос Анджелис и Ню Йорк, където 4 от 10 притежатели на жилища се смятат за „ небогати “.

Хаялея, Флорида, е преди всичко в топ 5 на градовете с най-вече „ небогати “ притежатели на жилища, като 59,3% от тях са изправени пред този проблем.

В Лос Анджелис, Калифорния, този % е 48,7%, а в Ню Йорк Сити – 45,3%. Маями и Холивуд във Флорида, заемат надлежно четвърто и пето място със съответни 44,6% и 44,3% „ небогати “ притежатели на жилища.

Коренът на този проблем постоянно се крие във високите жилищни разноски, които включват месечни ипотечни вноски, налози върху собствеността, застраховка и комунални услуги. Със междинният приход на домакинство, който се колебае сред $64,386 и $122,032 в другите градове, мнозина притежатели са принудени да харчат забележителен дял от приходите си за жилищните си разноски.

Ситуацията се ускорява и от високите лихви по ипотеките, които вършат жилищните заеми недостъпни за доста фамилии. В композиция със скъпите жилищни пазари в някои региони, това води до тежки финансови тежести за притежателите.

Правителството и заинтригуваните страни би трябвало да извърнат внимание на този проблем и да се насочат към намирането на решения, които да оказват помощ на притежателите на жилища да се оправят със своите разноски и да живеят по-финансово стабилно.

По-достъпни ипотечни заеми, промени в жилищните политики и нарастване на приходите на работещите са единствено част от вероятните решения за понижаване на броя на хората, които се борят да си разрешат жилище.

В противоположен случай обстановката може да се утежни още повече и да има дълготрайни негативни последствия за стопанската система и обществото като цяло.

Ето нашата инфографика:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР