В Съдебната палата се проведе брифинг на Специализираното междуведомствено звено

...
В Съдебната палата се проведе брифинг на Специализираното междуведомствено звено
Коментари Харесай

401 специализирани полицейски акции са проведени само през август

В Съдебната палата се организира брифинг на Специализираното междуведомствено звено сред Прокуратурата на Република България и Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на следствието по досъдебни производства, на който ще бъдат показани резултатите от работата му.

В брифинга участваха прокурори от Върховна касационна прокуратура и представители на Министерство на вътрешните работи.

Отчита се, че доста от тежките закононарушения, както и кражбите, са свързани с използването на опиати. В интервала 1 до 25 август може да се регистрира, че са извършени 401 профилирани полицейски акции, като арестуваните лица за произвеждане и разпространяване на опиати са над 600.

" Основната цел на звеното е подкрепяне на следствието по досъдебни производства, водени за закононарушения осъществени от проведени незаконни групи или обособени лица свързани с производството, държането и разпространяването на наркотични субстанции, както и закононарушенията свързани с нелегално превеждане на обособени лица и незаконно подкрепяне на непознати жители да обитават или минават в страната в прорез със закона ", сподели Илиян Рангелов, прокурор във ВКП.

Вижте още в директното включване на Иво Никодимов.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР