ПП възникна като формация, която трябва да бъде алтернатива на

...
ПП възникна като формация, която трябва да бъде алтернатива на
Коментари Харесай

Бачийски за раздялата с ПП-ДБ: Няма как да сме алтернатива на ГЕРБ и ДПС, ако работим с тях

" Политическа партия породи като групировка, която би трябвало да бъде опция на порочния модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Последните три парламентарни избора ние обяснявахме по какъв начин ще бъдем опция на този циничен модел и два месеца след последните ибори се случи така наречен сглобка ". Това разяснява в " Говори в този момент " депутатът Константин Бачийски, чиято партия " Средна европейска класа напусна " обединението ПП-ДБ.

Бачийски изясни, че СЕК са поискали в съдружното съглашение с Политическа партия и Демократична България да бъде записано, че в идващия парламент няма да вършат взаимно ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това обаче не било признато.

" Г-н Кирил Петков се включи отдалечено в нашия изпълнителен съвет, в който се взимаше решение за сключване на съдружно съглашение и имаше условие от СЕК това категорично да бъде записано. Разбрахме, че не може да бъде дефинирано. Най-вероятно защото през последните 10 месеца имаше партньорство с ГЕРБ, сега не се изключва алтернативата да има бъдещи взаимоотношения с ГЕРБ, в случай че Движение за права и свободи не се месят ", сподели Констатин Бачийски.

Заради това от партията са взели решение, че повече няма да са част от тази коалиция. Нещо повече - стартират основаването на ново надпартийно обединяване, което да бъде основано на полезности. Няма да вземат участие в идните избори, тъй като е належащо време за образуването на такова обединяване.

" Смятаме, че нямаме по какъв начин да бъдем опция на порочния модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи, в случай че си взаимодействаме с тях ".

Според него хората, които напущат ПП-ДБ, са хора с дела.

" Видяхме по какъв начин по време на 10-те месеца ръководство, в което огромно въздействие имаха и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, започнаха да се възвръщат неща, които бяхме отвоювали. Видяхме да се връща една политика, която се водеше отпреди 2021 година за заличаване на държавни активи ".

Депутатът даде образец с държавното пристанище в Бургас - по думите му избрани хора желаят то да бъде унищожено, с цел да не конкурира други пристанища.

" Видя се, че доста огромна част от министрите, които ПП-ДБ желаеха да бъдат заменени, ГЕРБ и Движение за права и свободи им се опълчиха. Министър Гвоздейков, който беше излъчен от Политическа партия, остана в служебния кабинет и не изключвам въздействие на ГЕРБ и Движение за права и свободи върху него ", уточни още той.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР