В съботния ден санасрочени няколко протеста заради лоша инфраструктура. Жителите

...
В съботния ден санасрочени няколко протеста заради лоша инфраструктура. Жителите
Коментари Харесай

Заради лоша инфраструктура: Блокиране на движението и протести на места в страната

В съботния ден са планувани няколко митинга поради неприятна инфраструктура.

Жителите на бургаските квартали „ Долно Езерово " и „ Лозово “ ще блокират придвижването на колите на пешеходна пътека в Северната промишлена зона на Бургас. Те ще спрат трафика по пътя към 2-та отдалечени квартала.

Причината за недоволството им е забавянето на работата по плана за замяна на ВиК-а мрежата както в „ Лозово “, по този начин и в „ Долно Езерово “, некачествените поправки , също така те упорстват за бързо възобновяване на улиците и тротоарите, както и построяването на нов път към кварталите, предава.

В мездренското село Долна Кремена ще стачкуват против тежкотоварния трафик през обитаемото място. Той беше пренасочен оттова, откакто в прилежащо село породи проблем по обходен маршрут на затворения за рационализация интернационален път Е 79 сред Ботевград и Мездра.

Месец и половина, откогато през Долна Кремена минава тежкотоварен трафик, към този момент е разрушена асфалтовата настилка на една от основните улици в селото.

В Долна Кремена упорстват незабавно да бъде ремонтиран мостът в прилежащото село Горна Кремена, където минава един от обходите на спрения за рационализация междунарнароден път Е79 сред Ботевград и Мездра. Мостът беше злепоставен неотдавна,  откакто ТИР отнесе част от парапета му. За възобновяване му има планувани над 300 хил.лв., само че има процедурни периоди за осъществяване на ремонта.

Жителите на община Георги Дамяново излизат на митинг поради неприятен път. В 10 часа, в село Меляне, те ще изразят недоволството си.

Третокласният републикански път от Гаврил Геново до Дълги Дел е пуснат в употреба през 1982 година. През 2004 година е ремонтирана правата от Гаврил Геново до Лопушанския манастир. Останалата част не е рехабилитирана повече от 40 години, а единствено е кърпена.

„ По този път минават жителите на 10 от 13-те села на общината ” , сподели Вилма Димитрова, гражданин на Меляне:

" Пътят е неосъществим за пътешестване. Оттам пътуват възпитаници, оттова пътуват коли за спешна помощ. "

Преди седмици жителите на Георги Дамяново провели среща с общинската администрация, регионално пътно, КАТ, само че в последна сметка не получили отговор ще има ли ремонт на пътя.

" Тогава затваряме пътя, до момента в който някой не ни отрази, не ни види, не чуе нашите проблеми. "

През 2020 година е предоставено планиране за ремонт на пътя, след което процедурата е прекъсната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР