В събота в западните части на Дунавската равнина и Горнотракийската

...
В събота в западните части на Дунавската равнина и Горнотракийската
Коментари Харесай

Сняг за Коледа ще има, но само...

В събота в западните елементи на Дунавската низина и Горнотракийската равнина видимостта ще остане понижена съвсем през целия ден. В останалата част от страната от запад ще се заоблачава, а следобяд в някои региони на Западна България е допустимо да превали слаб дъжд, оповестява Нова телевизия.

В Предбалкана и Източна България ще духа сдържан югозападен вятър, които ще се отрази на температурите и ще ги увеличи. Сутрешните ще са сред минус 1 и плюс 4 градуса, по-високи ще бъдат към морския бряг. Дневните температури ще са от 8-9 градуса в северозападните региони, където мъглата ще е трайна, до цели 17-18 градуса тук-там в Източна България.

В планините облаците ще са повече. Следобед ще превали едва на обособени места. В събота ще бъде много прохладно, изключително в следобедните часове. По откритите елементи вятърът ще бъде плевел.

В неделя чакаме облаци и дъждовен следобяд, като повече ще вали в югозападните региони. На места в Източна България ще бъде прохладно, а температурите ще не престават да са високи.

От понеделник стартира захлаждане и ще има нови превалявания, които навръх Бъдни вечер и Коледа, в някой региони, от дъжд ще минават в сняг, само че няма да успее да се натрупа снежна завивка.

В дните сред Коледа и Нова година от север към нашата страна ще продължи да се придвижва леден въздух и температурите ще придобият типични зимни стойности. Ще има и валежи, като тук-там се надяваме да остане малко сняг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР