В съболезнованията си до семейството президентът Румен Радев подчерта, че

...
В съболезнованията си до семейството президентът Румен Радев подчерта, че
Коментари Харесай

Погребват отец Боян Саръев на 31 декември в двора на храма, в който служеше

В съболезнованията си до фамилията президентът Румен Радев акцентира, че духовният път на отец Саръев е бил отдаден до финален мирис на служението в интерес на близък, на публичното единство и на безрезервната поддръжка на нуждаещите се от помощ, заяви прессекретариатът на президента.

Чувствителността на отец Саръев към болките на изпадналите в неволя затвърждава по неоспорим метод облика му на заслужен духовник на Българската православна черква. Неговата обич към Родината, щедрост и мисионерство бяха правилата, които праволинейно следваше в своя витален път, показва президентът.

С кончината на отец Боян Саръев цялото ни общество загуби човек, чието достойнство и високи нравствени идеали бяха разпознати и ценени високо освен от хората, на които бе опора в всекидневието, а и в цяла България, декларира още Румен Радев.

Своето довиждане с отец Саръев си взе и някогашният кмет на Кърджали Хасан Азис, с който бяха сътрудници в разнообразни дела през годините. Именно общината подари печка за обществената кухня, проведена от свещеника, и подари 10 000 лв. на храма на отец Саръев, когато той даде заслон на 35 украински бежанци и ги поддържаше единствено с даренията на родопчани, само че не и на страната.

" Тази вечер загубихме Отец Боян Саръев! Кърджали загуби Духовник! Мир и светлина на душата ти, Отче! ", написа във Facebook Хасан Азис.



Отец Боян Саръев напусна този свят в сряда вечерта в локалната болница " Д-р Атанас Дафовски ". От лечебното заведение прецизираха, че Саръев е постъпил за лекуване там на 4 декември във връзка чернодробно заболяване, заяви Българска телеграфна агенция. След извършено лекуване е изписан на 12 декември и е ориентиран към университетска клиника в София, откъдето е изписан на 23 декември. Поради внезапно утежняване на здравословното му положение още веднъж е признат на 26 декември в кърджалийската болница, където издъхва на 27 декември в интензивното поделение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР