В руския град Краснодар беше застрелян от упор заместник-началникът на

...
В руския град Краснодар беше застрелян от упор заместник-началникът на
Коментари Харесай

Задейства ли Украйна своя „Мосад“? Един убиец на невинни – руски командир на подводница, вече си го получи


В съветския град Краснодар беше убит от упор заместник-началникът на градския отдел по мобилизацията Станислав Ржицки, оповестиха украински и локални медии.

Ржицки бе до неотдавна пълководец на подводницата „ Алрос “, която през предходната година стреляше с ракети „ Калибър “ по цивилни градове в Украйна и умъртви стотици почтени хора, в това число и деца. Дали въобще е уцелил украинска военна техника? Може и да е, само че не е потвърдено – той нормално се целеше по жилищни здания в центъра на градовете.

Както заяви съветският провоенен Z-телеграм-канал с предизвикателното име „ SHOT “ (с още едно „ о “ ще значи „ изстрел “), 42-годишният Станислав Ржицки се заел в 8 ч. сутринта със своя здравословен утринен джогинг. Както си тичал по пистата в локалния краснодарски състезателен комплекс „ Олимп “, незнайно лице го настигнало и стреляло 4 пъти в гърба и в гърдите му, след което „ изчезнало от мястото на произшествието “.

„ Пострадалият е умрял на място “, прецизира телеграм-каналът „ SHOT “. Възбудено е углавно дело против „ незнаен причинител “ за преднамерено ликвидиране, „ нападателят се търси “.

Това би било едно общоприетоо престъпно закононарушение, в случай че Станислав Ржицки не беше капитан втори сан и пълководец на подводницата „ Краснодар “, от която през 2022 година постоянно бяха изстрелвани ракети „ Калибър “ по мирни украински градове.

При един от случаите – в гр. Винница на 14 юли 2022 година – починаха 25 индивида (от тях 4 деца), а 34 бяха тежко ранени (от които 3 деца).

„ Юнаци! Трепете ги без благосклонност “. Така реагираха преди година съветските обществени мрежи. Според УНИАН „ мнозина съветски жители откровено се зарадваха на ракетния удар против Винница на фона на изчезналите вести за прогрес “ в Украйна.

Тогава президентът на Украйна Володимир Зеленски с цялостно съображение назова това „ дръзновен терористичен акт “, а началникът на украинското разузнаване Кирило Буданов даде обещание публично, че всеки съветски нарушител, извършващ сходни гадости, ще бъде преследван, открит и осъден. Каза го умерено, невъзмутимо и без забележима страст.

Тогава страстта я изрази президентът Зеленски: „ Обикновен кротичък град. Крилатите ракети са попаднали в две публични здания, разрушени са жилищни домове, медицински център, в него е избухнал пожар. Горели са коли, трамваи. Това е дръзновен акт на съветския гнет. Това не биха могли да го създадат хора. Това са скотове “, сподели той и остави Кирило Буданов да се занимава нататък.

И ето, че „ незнаен причинител “ разстреля спортуващия пълководец на подводницата, пратила ракетите по Винница от акваторията на Черно море. Дали Буданов ще признае съпричасност на неговите хора в тази ситуация, към този момент не е ясно. Буданов нормално мълчи, евентуално ще проговори след успеха.

Но тук е мястото да напомним, че Мосад (на иврит: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים – това за нашите сънародници, четящи на този език) значи „ Институт за следствие и специфични задания “ и е израелска разследваща организация. Създадена е през далечната 1949 година, с цел да прави следствие, контратероризъм и секретни интервенции. Организацията въобще не крие, че в дългата си история е наказала не един и двама нацистки (а след това и ислямистки) военнопрестъпници.

Мосад е една от най-добре познатите и високо оценени организации в света, даже Том Круз от време на време работи с нея в името на справедливостта, само че това е на кино. В живота Мосад е известна със своята безпощадна успеваемост и значително способства за стабилността и сигурността на страната Израел. Тя не се занимава с всеобщ гнет, а с налагане на лични (обикновено смъртни) санкции.

Дали стартира работа украинският „ Мосад “ (истинското му наименование към този момент е секретно), ще се разбере скоро.

Но съветските командири (на подводници, кораби, самолети и установки), издаващи заповеди за изстрелване на ракети (и всякакви такива) по мирни украински градове и села, имат от какво да се тормозят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР