В Русия завърши макетното проектиране и конструкторската работа по първата

...
В Русия завърши макетното проектиране и конструкторската работа по първата
Коментари Харесай

Руската летяща кола Ягалёт

В Русия приключи макетното планиране и конструкторската работа по първата "летяща " съветска кола. Иновацията ще се назовава Ягалёт и ще съставлява състезателен автомобил, който ще има и въздухоплавателни функционалности.

С други думи колата ще е нещо като амфибия на въздушна възглавница. Разработва се в Толиати от консорциум от съветски предприятия. Идеята на този автомобил е да се употребява в мегаполиси, където има огромни водни пространства (на брега на море или огромни реки), като по този метод ще могат да се заобикалят тапите.

Трансформацията на автомобила става единствено посредством натискане на бутон от купето, като трае не повече от 30 секунди. За ръководството на това транспортно средство ще се изисква, както шофьорска брошура, по този начин уверение за ръководство на малогабаритни плавателни съдове.

Подробни механически данни за Ягалёт към момента не са известни. Конструкторите от Толиати възнамеряват разширение на моделната гама, като след спортното купе ще се появят сходен всъдеход, миниван и даже кемпер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР