В Русия започна ново разследване срещу критика на Кремъл Алексей

...
В Русия започна ново разследване срещу критика на Кремъл Алексей
Коментари Харесай

В Русия започна ново разследване срещу Навални за мошеничество

В Русия стартира ново следствие против рецензия на Кремъл Алексей Навални за "мошеничество в изключително огромни размери ", оповестиха международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Следственият комитет на Руската федерация уточни в официално съобщение, че Навални е обвинен, че е похарчил за персонални цели 356 милиона рубли /3,9 милиона евро/ от дарения от физически лица за няколко организации без стопанска цел, измежду които "Фонда за битка с корупцията ", учреден от опозиционера и други пет фонда за отбрана на правата на индивида, на които Навални бил "фактически шеф ".

По данни на следствието Навални употребявал тази сума "за придобиване на персонално имущество, материални полезности и възнаграждение на разноски, в това число отмора в чужбина ".
Руският закон планува до 10 години затвор за това закононарушение, отбелязва Франс прес.

Навални, който се възвръща в Германия откакто през август беше токсичен с нервнопаралитично вещество по заповед на Кремъл, както той твърди, се присмя на новото следствие.

"Изглежда Путин е изпаднал в истерична рецесия ", написа опозиционерът в Туитър и прикани своите последователи да продължат да вършат дарения на неговите организации.

Очевидно, что истерика гораздо сильнее, чем мы предполагали
— Alexey Navalny (@navalny)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР