В Русия се провежда скрита мобилизация, в ход са законодателни

...
В Русия се провежда скрита мобилизация, в ход са законодателни
Коментари Харесай

В Русия започва скрита мобилизиция, в ход са законодателни промени |

В Русия се организира скрита готовност, в ход са законодателни промени за наборната военна работа, заяви началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, цитиран от УНИАН.

„ В момента се обмислят промени в законодателството за наборната военна работа в Руската федерация. Първо, във връзка с опцията за мобилизация освен 2 пъти годишно, само че когато и да е, когато е належащо, и второ, за повишаване на наказателната отговорност при отбягване на военна работа... Хората всеобщо се пробват да не влизат във войната в Украйна “, сподели Буданов.

Той означи, че в този момент Русия организира скрита готовност по две посоки:

„ Първото е същинската готовност, а второто е потреблението на резервисти. Наричат ги​​ „ бойния армейски запас на страната “, т.е. всъщност те са резервисти, които се набират за краткосрочно, на срочни контракти за осъществяване на военни дейности. Тези обстоятелства са безусловно доказани, имаме пленници, които са мобилизирани по тази система ", сподели Буданов.

Началникът на ГРУ към Министерството на защитата акцентира, че сега в Русия има забележителен дефицит на бойна техника, по тази причина са принудени да „ реактивират “ техниката от аварийните бази.

„ Тази техника стои там от 60-те, 70-те, 80-те години на предишния век... единствено условно може да се назова военна “, сподели Буданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР