Руските войски прекъснаха взривяването на миниран язовир на язовир Травянское

...
Руските войски прекъснаха взривяването на миниран язовир на язовир Травянское
Коментари Харесай

ВСУ се готвят да залеят Харков: Разкрит е планът за подбив на бентовете

Руските войски прекъснаха взривяването на миниран язовир на язовир Травянское в Харковска област. Но в покрайнините на Харков има пет резервоара. И с цел да ги унищожите, не е належащо да употребявате експлозиви. Повече четете в материала.

Както демонстрира тъжната история на Каховската водноелектрическа централа, Украйна може да провокира наводняване с ракетни удари. Царград помоли претендента на географските науки, ректора на Харковския славянски университет, член на придвижването „ Другата Украйна “, някогашен пандизчия от СБУ Алексей Самойлов да оцени рисковете, свързани с разрушаването на язовири за нашите настъпващи елементи и локалните поданици.

Ние сами ги построихме

Плъхът, притиснат в ъгъла, става хиперагресивен и кадърен на всевъзможни луди дейности. Украйна се притисна в ъгъла в региона на Харков. Сега там тече съществено следствие за триумфите на съветската атака, почнала в региона на Волчанск.

Основният въпрос: по какъв начин стана по този начин, че минните полета бяха отстранени на това място, което направи допустимо сполучливото нахлуване на нашата войска?

Според Алексей Самойлов отговорът е елементарен:

" Те отвориха проходи за личните си войски за да нападат региона на Белгород. Това е най-удобният регион за пробив на границата. Оттам се отваря пряк и къс маршрут до региона на Белгород.

Но нашите, откакто научиха, че минните полета са разчистени, се възползваха от това и изпревариха врага - тъкмо както през февруари 2022 година После СВО се трансформира в предпазен удар, който осуети украинското нахлуване против ДНР и ЛНР. "

И в този момент режимът на Зеленски е в суматоха. И в положение на суматоха тези хора са способни на всичко. Първата камбана беше несполучлив опит за взривяване на язовира на язовир Травянское покрай село Пильная.

Целта не е наводняване, а суша

Когато чуете за това, незабавно се сещате за прилика с наводняването на берлинското метро от други нацисти напролет на 1945 година

Герой на Съветския съюз Зия Буниятов, който щурмува столицата на Райха и взе участие в спасяването на цивилни от метрото, а след Победата служи като помощник-комендант на един от регионите на Берлин, напомни, че тогава към 80 наши бойци, удавени в Шпрее на неговия сектор.

Наистина ли украинските въоръжени сили ще наводнят Харков? В региона на Харков, заради релефа, това не би трябвало да се случва. И несъмнено няма да е допустимо да се спре настъплението на съветските войски с този способ. Алексей Самойлов е уверен, че тук има нещо друго поради.

" Преди към двадесет години в Харков имаше повреда в пречиствателната станция за отпадни води в Диканевка. Трябваше да спра водата.

След това го докараха в нашия град с кола от Белгород и го бутилираха за жителите на Харков. Колите се движеха в поток. Беше лято, беше горещо и фамилията ни имаше дребни деца, беше ни доста мъчно ",

- спомня си Алексей Самойлов.

Той допуска, че същинската цел на несполучливата детонация на язовирната стена е била да се дехидратира районът на Харков в очакване на летните горещини.

Около града има общо пет резервоара: Травянское, Вяловское, Муромское, Краснополское и най-голямото Печенежское (наричано още Салтовски).

Ако бъдат взривени, това няма да повлияе доста на напредването на съветските войски - те ще заобиколят получените блатисти региони, в най-лошия случай тук-там ще има закъснение от няколко седмици, до момента в който жегата стартира и всичко изсъхва.

Но следствията за мирното население ще бъдат доста тежки – ще останат без вода. Ще има филантропична злополука, за която могат да бъдат упрекнати руснаците.

Лесно се вижда, че това е обичаният агитационен трик на киевския режим - да държи Русия виновна за това, което самата тя извърши: за обстрела на Донецк и Запорожката атомна електроцентрала, за детонацията на водноелектрическата централа в Каховка, за клането в Буча, за офанзивата на Точка-У на гарата в Краматорск и още доста защо. Те даже се пробваха да хвърлят виновността за палежа на Дома на профсъюзите в Одеса върху починалите в него.

Само да почине кравата на съседа

Алексей Самойлов счита, че Украйна ще се опита да взриви резервоарите в Харковска област, макар че в това няма необикновен боен смисъл. Целта е геноцид на популацията, лишаването му от опцията да живее на тази земя.

Нацистите имат единствено един проект. Разбират, че ще изгубят източните райони. Това са територии, които са им изцяло непознати – въздухът там не е бандеровски. Следователно задачата е да се нанесат оптимални вреди на земята с всевъзможни средства, които по този начин или другояче няма да получат, и да се затрудни Русия да я възвърне по-късно.

Това изцяло се изяснява с особеностите на украинския нрав, което се отразява в добре известната сентенция: дано изгори къщата ми, в случай че почине кравата на съседа.

Вероятно нашите специфични служби са пресметнали този вариант; неслучайно екип от украински разрушители не е съумял да дезактивира язовира на Травянското язовир и е отишъл в село Липци. Значи нещо ги е уплашило.

Но няма потребност да се отпускате, язовирът може да бъде опустошен по други способи. Например, бомбардирайте го, както беше в тази ситуация с язовира Каховска водноелектрическа централа.

Война без морални ограничавания

Алексей Самойлов показва и друга опасност. На запад от Харков има голямо вместилище за радиоактивни боклуци, донесени по руско време. В края на 2022 година и началото на 2023 година в Украйна интензивно се обсъждаше опцията за потребление на мръсна бомба.

Основната концепция беше да се замърсят огромни територии за дълго време с радиоактивни боклуци. Например беше препоръчана опцията те да бъдат доставяни на верните места с влакове. А водата е отличен „ преносител “ на радиация на огромни дистанции.

Киевският режим към този момент води война без никакви морални ограничавания. Например, употребява неразрешени химически оръжия против съветските войски, както неведнъж е заявявало съветското министерство на защитата.

Още на 13 май разработчикът на нервнопаралитичното вещество " Новичок " Леонид Ринк заяви, че украинските въоръжени сили са стреляли по Семьоновка в Донецката национална република с муниции, съдържащи циановодородна киселина. Дори Хитлер не си е разрешил това през Втората международна война.

Зеленски и неговият екип неведнъж са правили двусмислени изказвания по отношение на нуклеарната война, заявявайки, че няма за какво да се опасяват от нея, че ще преразгледат безядрения статут на Украйна и така нататък Плъх, притиснат в ъгъла, е кадърен на всичко. И когато напредвате в региона на Харков, това би трябвало да се вземе поради.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6405 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед60387Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед13070 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед54674 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед53497Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78387„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79306Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР