В Русе започва фестивалът 3D STREET ART. Това е петото

...
В Русе започва фестивалът 3D STREET ART. Това е петото
Коментари Харесай

В Русе започва фестивалът "3D STREET ART"

В Русе стартира фестивалът " 3D STREET ART ". Това е петото му издание, като тематиката, по която работят създателите на кея, е " Утопични светове ".
Петима художници, майстори на интерактивното триизмерно улично изкуство, работиха по основаването на картини, в които публиката може да взе участие и със фотография да запечата загатна от приказното си пътешестване в химеричен свят. На кея край Дунава своите работи показват Азис Елгард от Германия, Миливой Костич от Сърбия, както и извънредно надарените българки Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева. " Идеята ми е обвързвана тъкмо и с тематиката, по която рисувам матрицата, че нищо не е такова, каквото наподобява и може да се види единствено пред избран ъгъл. А другояче за самия фестивал и за Русе - към този момент четвърта година сме тук, аз съм доста щастлива, това е обичаното ми място в България, обичаният ми фестивал. Като организация тек нещата са на топ равнище.
Това сподели художничката Невена Лефтерова и добави, че до късна есен творбите ще могат да забавляват русенци и техните посетители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР