В Румъния започна строителството на най-голямата в Европа база на

...
В Румъния започна строителството на най-голямата в Европа база на
Коментари Харесай

В РУМЪНИЯ: Строят най-голямата база на НАТО в Европа

В Румъния стартира строителството на най-голямата в Европа база на НАТО, която ще може да побира над 10 000 военни, оповестява Euronews.

Обектът ще се простира на съвсем 3000 хектара в окръг Констанца и ще е на основата на съществуващата авиобаза на НАТО " Михаил Когелничан ". Стойността на плана е 2.5 милиарда евро и включва в себе си писти, оръжейни платформи, хангари за военни самолети, както и учебни заведения, детски градини, магазини и болница.

" Базата ще стане най-важната непрекъсната военна конструкция на НАТО в непосредствена непосредственост до Украйна. Хайде да не се заблуждаваме, че този спор ще завърши през 2025 или 2026 година Това е дълготраен спор ", разяснява румънският специалист Дорин Попеску.

Междувременно стана ясно, че 50 украински водачи на F-16 ще бъдат подготвени в Румъния. Те ще дойдат в базата във Фетещ, ситуирана покрай река Дунав, през лятото. Президент Клаус Йоханис е разрешил преноса на избрани оръжия за Украйна, както и образованието на украинските военни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР