В Румъния започна работата по разширяването на военната авиобаза Михаил

...
В Румъния започна работата по разширяването на военната авиобаза Михаил
Коментари Харесай

В Румъния започна изграждането на най-голямата база на НАТО в Европа

В Румъния стартира работата по разширението на военната авиобаза „ Михаил Когълничану “ край Констанца.

Тя ще се простира на 2800 хектара и ще включва напълно нови уреди.

През 2040 година може да стане най-голямата военна база на НАТО в Европа, оповестява в собствен материал по тематиката румънската телевизия ТВР Инфо (TVR Info).

Там ще могат да живеят хиляди американски бойци със фамилиите си. Румънската страна ще влага съвсем 2,5 милиарда евро в плана. Той има за цел да укрепи въздушната инфраструктура, в това число нови писти, нова контролна кула, сигнална и радионавигационна система, полетен симулатор, само че и хангари. Ще има административни и обществени здания, учебни заведения и детски градини, магазини, заведения за хранене, кино и даже болница. В базата ще живеят 10 хиляди бойци от НАТО, дружно със фамилиите си.

Решението за разширение въз основата идва в подтекста на войната, която се води през последните две години на източната граница на Румъния.

“Това е гаранция, удостоверение на уговорките на сътрудниците от НАТО за подсилване на източния фланг. Базата ще стане най-важната конструкция на НАТО наоколо до спора ”, разяснява геополитическият специалист Дорин Попеску.

Американските сили употребяват базата от 1999 година В момента в нея са ситуирани детайли от 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединените щати, както и съюзнически бойни самолети, които оказват помощ в задачите на въздушната полиция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР