В ромските квартали имаше напрежение, но ние не правим разлика

...
В ромските квартали имаше напрежение, но ние не правим разлика
Коментари Харесай

РЗИ-София: В ромските квартали има огнища на зараза

" В ромските квартали имаше напрежение, само че ние не вършим разлика сред един или различен квартал. По-строгите ограничения там се постановиха, тъй като там имаше огнище на болест - там се оформиха огнища от фамилен вид. Ако има един с ковид, всички са под карантина. "

Това съобщи шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев пред " Нова телевизия ".

" През идващите дни ще проучваме новите случаи и ще преценим дали ограниченията би трябвало да се либерализират, или да се вкарат още по-строги ограничавания. Целта е да се лимитират контактите ", посяни шефът на столичната здравна ревизия.

Същевременно ще продължава всеобщото тестване за ковид във Филиповци и " Факултета ", обитаеми с представители на ромското малцинство. По последни данни в двата столични квартала има огромен брой инфектирани, а част от тях са в тежко положение.

" От вчерашните проби, които взехме, и от оня ден, в двата квартала от бързия тест - 50% от тях на PCR излязоха позитивни. На терен в двата квартала сега са два екипа с повече от 10 индивида ", доктор Пенчев.

Във връзка с отварянето на пазарите в понеделник, началникът на РЗИ-София уточни, че се следи прецизно за спазването на въведените ограничения, " основана е добра организация ". Но при най-малкия проблем, който инспекторите открият, те ще бъдат затворени.

" С имунизациите се забавихме, само че няма да е съдбовно Те могат да бъдат отсрочени до три месеца. Очаква се да бъдат проведени кабинети по зелен кулоар и да се започват още веднъж имунизациите ", съобщи доктор Пенчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР