В резултат на съвместно настъпление части на руските войски, ДНР

...
В резултат на съвместно настъпление части на руските войски, ДНР
Коментари Харесай

ДНР обяви за унищожаването на щаба на украинската групировка Север

В резултат на взаимно нахлуване елементи на съветските войски, ДНР и ЛНР унищожиха щаба на оперативно-тактическата група " Север " на въоръжените сили на Украйна, сподели формалният представител на Народната милиция на ДНР. Едуард Басурин.

" Повечето от офицерите от щаба са починали. По данни на нашето разузнаване измежду починалите е и командирът на ОТГ " Север " военачалник Красилников ", добави представителят на ведомството.

По думите на Басурин, получените данни от радиоприхващания също удостоверяват и информацията за ликвидирането на командира на 53-та бригада на въоръжените сили на Украйна полковник Титенко.

Освен това, съгласно информацията, с която разполага ДНР, военачалник Содол, пълководец на обединената въоръжена група " Восток ", е евакуиран от Мариупол с хеликоптер в тежко положение. Басурин означи, че украинският пълководец е потърпевш вследствие на некоординирани дейности на военните и батальон " Азов " - по автомобила на Содол е открит огън на един от украинските контролно-пропускателни пунктове.

Подразделенията на националистите в Донецка и Луганска област бяха оставени без ръководство “, заключи Басурин.

На 21 февруари Владимир Путин, в отговор на претенции от републиките на Донбас и след обръщението на депутатите от Държавната дума, подписа укази за признание на суверенитета на ЛНР и ДНР. Рано сутринта на 24 февруари Русия стартира военна специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР