В резултат на климатичните промени океаните на планетата по-бързо се

...
В резултат на климатичните промени океаните на планетата по-бързо се
Коментари Харесай

ООН: Океаните и криосферата са в голяма беда, хората също

В резултат на климатичните промени океаните на планетата по-бързо се затоплят, губят О2 и стават по-киселинни. С ускорени темпове се топят и ледовете, съгласно мрачна интернационална научна оценка, оповестяват международните организации.

Ако не бъде овладяно световното стопляне, още по-страховита картина вещае специфичният отчет на Междуправителствената експертна група за климатичните промени: повишаване на морското ниво с над 90 сантиметра до края на века, по-малко риба, намаляване на океанските течения, още по-малко сняг и лед, по-силни и влажни урагани, по-застрашителни явления Ел Ниньо, предава Българска телеграфна агенция.

" Океаните и ледените елементи на света са в огромна неволя. Това значи, че и всички ние сме в огромна неволя. Промените се форсират ", споделя един от водещите създатели на отчета, Майкъл Опенхаймер от Принстънския университет.

Въпросните промени освен ще обиден 71 % от света, затрупан с океани, или 10-те %, покрити с лед и сняг, само че и ще навредят на хора, растения, животни, храна, общества, инфраструктура и световна стопанска система, означават създателите на отчета. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР