В Република Северна Македония е било осуетено терористично нападение, планирано

...
В Република Северна Македония е било осуетено терористично нападение, планирано
Коментари Харесай

Осуетиха терористично нападение в Северна Македония

В Република Северна Македония е било осуетено терористично нахлуване, планувано от последователи на групировката " Ислямска страна ", заяви вътрешното министерство, представено от Франс прес и Ройтерс.

След продан на информация с партньорски страни за " евентуални проекти и планове за осъществяване на терористична демонстрация на територията " на страната, вътрешното министерство е почнало интервенция по идентифициране на уредниците и евентуалните причинители, се споделя в изказване на министерството.

Полицията е претърсила пространства в редица обитаеми места и е конфискувала предмети и устройства, които биха могли да се употребяват за нахлуване, предава Българска телеграфна агенция.

Посолството на Съединени американски щати в Скопие издаде предизвестие към пътуващите в Северна Македония американци за " нараснал риск от терористични набези, въодушевени от екстремистка идеология ".

По-голямата част от двумилионното население на Македония са православни християни. Мюсюлманите са към 35 % от популацията.

По публични данни към края на 2016 година към 150 македонски жители са се включили към ислямистите в Ирак и Сирия. Повечето от тях са вербувани измежду албанското мюсюлманско малцинство, което съставлява към една четвърт от популацията на страната, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР