В Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ днес отваря врати академия по

...
В Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ днес отваря врати академия по
Коментари Харесай

Деца ще учат 3D моделиране и програмиране в РБ Любен Каравелов

В Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ през днешния ден отваря порти академия по електроника, програмиране и 3D моделиране

Тя ще включи 60 възпитаници от 10 до 17 година Реализира се по план „ Свят от технологии - Фабрика за познания за утрешния ден! “ на Сдружение "В света на нововъведенията ".

Децата ще имат опция да се срещнат с механични и електронни съставни елементи на роботи и машини и ще навлязат в света на технологиите. Идеята е да се покаже на подрастващите какъв брой е значимо да придобият аналитично и логическо мислене, да работят в екип, с цел да могат да осъществят свои бъдещи хрумвания, като построяват лични артикули и се ориентират за бъдеща специалност. В образованията те ще могат да следят осъществяването на програмните указания, да вземат решение механични проблеми и да пресъздават разнообразни механизми от заобикалящия ги свят. Целта е да се продължи развиването на дребната русенска академия, благодарение на която да се внедряват нововъведения и нови технологии в образованието.

В дълготраен проект се възнамерява предаване на познания на децата в региона на електрониката, програмирането и 3D моделирането, като се ползва метод „ учене посредством правене “. За ориентировка на искащите да се включат публикуваме датите и местата за осъществяване на образованията: 26.05.– 09.06.– ОУ "Олимпи Панов " 04.07.– 18.07. – Регионалната библиотека "Любен Каравелов " 19.07.– 02.08.– Регионална библиотека "Любен Каравелов " 08.08. – 22.08. – Регионална библиотека "Любен Каравелов ". Обученията са безвъзмездни. Записването става през обществените мрежи на библиотеката или съдружие „ В света на нововъведенията “.

Проектът „ Свят от технологии - Фабрика за познания за утрешния ден! “ е финансиран по стратегия „ Знание и напредък “ 2022 на Фондация „ Русе, град на свободния дух “, която се реализира с поддръжката на „ Еконт Експрес “ ООД, прибавиха от районната библиотека.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР