В редиците на коалицията ПП-ДБ назрява грандиозен скандал за имената

...
В редиците на коалицията ПП-ДБ назрява грандиозен скандал за имената
Коментари Харесай

Грандиозен скандал за предстоящите избори тресе коалицията ПП-ДБ

В редиците на обединението ПП-ДБ назрява величествен скандал за имената на кандидат-кметовете, които ще бъдат издигнати от групировката тази есен.

 

След като експремиерът Кирил Петков разгласи гръмко, че обединението ще издигне дружно бъдещите локални управници в цялата страна, хората на Христо Иванов почнали съществено да недоволстват.

 

И до момента в който Демократична България упорстват за София да се явят одобрени и сполучливи имена от екипа им като Трайчо Трайков и Георги Илиев, които са районни управници на „ Средец “ и „ Слатина “, останали неприятно сюрпризирани от лансирането на милионера Васил Терзиев от страна на Асен Василев. Първоначално подготвени да преглътнат обща кандидатура на водача на „ Спаси София “ Борис Бонев, спрягането на Терзиев като „ общ претендент “ пристигнало допълнително на сътрудниците вдясно. Още повече, че номинация на предприемача и създател на „ Телерик “ въобще не била съветвана с групата от ул. „ Кърниградска “.

 

Демократична България са доста ядосани и от обстоятелството, че с помощта на тях и преференциите за техни кандидат-депутати действително обединението имала подобен триумф на вота на 2 април и занапред считат, че на локалният избор Политическа партия ще употребяват десния корав електорат със същата цел – влизане в локалната власт на техен тил.

 

„ Ще ни употребяват за ракета-носител с общи претенденти, тъй като нито имат отявлени имена за номинации, нито имат структури в страната. Вижте Велико Търново – там се мълчи, а е един от най-важните градове, а те отвориха един офис и до такава степен! Дори Слави Трифонов ще издига кмет в града – Момчил Иванов. “, разкрива сърдит деятел.

 

Що се отнася до ГЕРБ те още веднъж ще повдигнат в остарялата столица Даниел Панов, само че се разискват и имената на водача на общинския съвет Венцислав Спиридонов и на зам.-кмета Нейко Генчев, както и на някогашния народен представител от ГЕРБ – Станислав Стоянов.

 

Десницата считат, че имена като Трайчо Трайков и Георги Илиев могат единствено да създадат услуга на обединението в столицата и недоумявали по какъв начин сътрудниците Петков и Василев оглеждали непознати за всеобщия столичанин имена като Терзиев, който напряко изблъскал Борис Бонев от челните позиции за номинация.

Проблемът на тандема Кирил и Асен е, че на никое място отвън столицата групировката на променливите не е задоволително мощна, с цел да получи доверието на локалния електорат.

 

В Хасково се наложи по време на предизборната акция Политическа партия да заведат Ицо Хазарта, с цел да пропагандира за тамошните кандидат-депутати заради липса на изявени лица в града, припомнят намусено десните. 

 

Разбира се тези номера не са непредвидени за хората на Христо Иванов и  Атанас Атанасов освен за Велико Търново, а и за останалите регионални градове в страната, където имат структури, а сътрудниците им нямат и един офис със стол вътре.

Надеждата на Политическа партия съгласно десните е в това, че посредством тях ще съумеят да се вкопаят в локалната власт, в случай че не с кметове, то с общински съветници. От Демократична България са несъгласни и с някои от спряганите имена за претенденти в други регионални градове от страна единствено на Политическа партия, като възможните кандидатури въобще не били обсъждани с тях. Говори се, че Демократична България може да създадат опит да подлеят вода на сътрудниците си на локалния избор, в случай че сходни решения не престават да бъдат вземани единствено от тандема Петков-Василев.

За момента обединението има общ претендент за Пловдив – Манол Пейков, който е харесван и от Политическа партия.

 

Проблеми с номинациите има и в ГЕРБ, които също са в леко патова обстановка с номинациите за най-важните и сполучливи за тях градове – София и Бургас.

Както към този момент стана ясно, Фандъкова и Николов изрично отпадат от играта наесен.

На мястото на Фандъкова обаче ГЕРБ безусловно имат бял лист и нямат никаква концепция кой може да бъде повдигнат, макар че се заприказва, че ръководителят на САС Георги Георгиев можело да бъде номиниран. Според партията обаче кандидатурата е неуместна, защото Георгиев е малко прочут на столичани.

Не е изключено да бъде повдигнат и проф. Асен Балтов или пък самостоятелен претендент, който партията на Борисов да поддържа.

 

За Бургас се приказва, че възможният предстоящ градоначалник може да бъде Жечо Станков, само че не е изключено гласоподавателите още веднъж да видят номинацията на Димитър Николов, единствено че този път като самостоятелен претендент.

Николов е афектиран на Борисов, че макар свършеното за Бургас ще падне от пиедестала и това го амбицирало да се яви като самостоятелен претендент. Местни гербери настояват, че на всичкото от горната страна шансът да завоюва, е огромен.

Инфо: Уикенд

Тагове: ПП ДБ христо иванов Асен Василев Кирил Петков Васил Терзиев Трайчо Трайков Георги Илиев Борис Бонев Димитър Николов Йорданка Фандъкова Жечо Станков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР