В редица области максимата Китайско ли е, не ми го

...
В редица области максимата Китайско ли е, не ми го
Коментари Харесай

Приятната изненада Haval H6

В редица области максимата " Китайско ли е, не ми го хвали " към този момент е забравена, само че в случай че приказваме за коли, то за мнозина тя важи с цялостна мощ. Убеден съм обаче, че това отношение може да се промени от коли като Haval H6. От 2013 година марката Haval сплотява SUV моделите на най-големия частен производител на коли в Китай Great Wall, като за пет години продажбите на моделите от нея доближиха 5 млн. в международен мащаб.

Модерен извън, необятен от вътрешната страна

Отвън дългият 4.61 м Haval H6 наподобява като характерен съвременен SUV, което не е изненада поради обстоятелството, че дизайнът е дело на екип, управителен от Пиер Леклерк, работил до неотдавна за BMW. Голямата изненада идва с влизането в салона, който е моден, ергономичен и изпълнен с качествени материали. Приборното табло е цифрово, проектира се на 12.3-инчов екран и предлага три разнообразни изгледа.

 Приятната изненада Haval H6
© haval

Мултимедията употребява 9-инчов реагиращ на досег екран, през който се вършат повече от настройките по колата. Като опция може да се употребява и въртящ се контролер с копчета към него. На централната подпора има и типичен бутони, активиращи постоянно употребявани функционалности. Заслужава отбелязване, че климатикът начело е двузонов, а кормилото и седалките са с затопляне.

 Приятната изненада Haval H6

Мястото пред коленете и в зоната на раменете на пътуващите откъм гърба е обилно, като задните седалки са комфортни, с регулиращ се надолнище на облегалките и подлакътник с държач за чаши. Багажникът е с вярна форма и размер до 1300 литра.

Безупречно пътно държание

Haval H6 се предлага с два бензинови мотора. Тестовият автомобил използваше двулитров с непосредствено впръскване и турбо, предлагащ 190 к.с. и 340 Нм, другият е 1.5 със 163 коня. И двата мотора се комбинират с автоматизирана трансмисия със 7 предавки и два съединителя, снабдена с режим за автоматизирано задържане след прекъсване.

 Приятната изненада Haval H6

Още измежду първите километри в градска среда бях прелестно сюрпризиран от удобната возия на Н6. Впоследствие се оказа, че това не е за сметка на пътното държание, като кросоувърът стои учудващо добре и в завой.

Haval H6 e единствено с предно предаване, само че просветът от 18 сантиметра и оборудването му с помощник за тръгване по надолнище и надзор на спускането му дават положителни благоприятни условия отвън пътя. Водачът на Н6 може да избира сред три режима на шофиране – естествен, еко и спорт, който трансформират реакцията на педала на газта и работата на скоростната кутия. Настройките на кормилото се трансформират от бутон на централната подпора.

 Приятната изненада Haval H6

Като динамичност Н6 не отстъпва на съперниците си със сходна мощ, като в състезателен режим е чевръст, а моторът издава прелестен за ухото тон. Воланът е акуратен и с добра противоположна връзка, работата на спирачките е без забележка. Дори при 140 км/ч в салона е прелестно безшумно.

С най-нужните асистиращи системи

Наборът от асистиращите системи включва сигнализация за транспортно средство в мъртвата зона на огледалата и предизвестие при овакантяване на определената лента на придвижване. Има и набор от камери, даващ 360-градусов преглед. Пряко отношение към сигурността имат и BiLED фаровете.

Haval H6 2.0 GDIT
Двигател - 4-цилиндров бензинов с турбокомпресор. Работен размер - 1998 куб. см. Трансмисия – 7-степенна автоматизирана с двоен съединител. Максимална мощ - 190 к.с. Максимален въртящ миг - 340 Нм. Максимална скорост - 190 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 9.9 секунди. Среден разход на гориво - 8.5 л/100 км. Емисии CO2 - 196 г/км. Базов модел – 42 990 лева с Данък добавена стойност. Тестван модел – 53 900 лева с Данък добавена стойност

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тест драйв (226)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР