В редица европейски страни се изграждат съоръженията за 5G. Новият

...
В редица европейски страни се изграждат съоръженията за 5G. Новият
Коментари Харесай

Коронавирус и 5G: страхове, слухове и фалшиви новини


В редица европейски страни се построяват оборудванията за 5G. Новият телекомуникационен стандарт обаче поражда вълна от саботажи и офанзиви. Подозират го за какви ли не заболявания - в това число и за ковид.

Да има ли право в Германия и в случай че да, при какви условия? Спорна тематика, пред която държавното управление във Федералната република се изправи още преди началото на рецесията с ковид.

Въпросът разделя ръководещата коалиция, оповестява обществено-правната телевизия ARD. Външният министър Хайко Маас предизвести, че сериозната инфраструктура на Германия не би трябвало да “зависи от непознати страни ”.

" Не можем да поверим немското 5 G на китайците "

Християндемократът Норберт Рьотген, който е ръководител на парламентарната Комисия по външната политика, още в края на ноември съобщи, че “не можем да поверим немското 5G на китайската страна и комунистическото ѝ управление ”.

Правителството в лицето на канцлерката Ангела Меркел и министрите на стопанската система и на вътрешните работи Петер Алтмайер и Хорст Зеехофер пазят позицията, че никой не би трябвало да не бъде изключван от конкуренцията. Те слагат акцента върху основаването на високи условия за сигурност. От ARD предвиждат, че позицията им няма да се промени, а главната тематика на дебата ще е какъв брой прецизни да са тези условия.

В Швейцария към този момент са били конфигурирани 2434 антени за 5G, оповестява “Луцернер Цайтунг ”. Пандемията от ковид обаче забавяла завършването на мрежата, а съществувал и различен проблем: умишленото заличаване на антени.

Конспиративните теории дефинират тона на дебата

По данни на “Файненшъл Таймс ” във Англия към този момент били запалени 60 антени, а чиновници на телекомите постоянно получавали закани.
Редакцията предлага
Подобни офанзиви има и в Нидерландия, Кипър и Ирландия - по всяка възможност те са предизвикани от тайни теории.

Според една от тези теории, коронавирусът е основан изкуствено, с цел да отвлича вниманието на обществеността от отрицателните резултати от 5G, съгласно друга -. Група хора в швейцарската столица Берн свързвала мрежата 5G и с измирането на инсекти, други пък считали, че технологията е извършител на диабет и СПИН.

„ Някои от последователите на сходни теории откриват „ забавни улики " за връзка сред 5G и ковид ", отбелязва „ Луцернер Цайтунг ". Малката държавица Сан Марино е единствената страна с цялостно покритие от 5G и в същото време имала най-високото равнище на смъртност. А в Ухан, където беше епицентърът на епидемията, имало изключително доста антени за новия телекомуникационен стандарт - също както и в Северна Италия.

Тези дейности заплашват човешки живот

От швейцарската телекомуникационна компания “Сънрайз ” предизвестиха, че дебатът по тематиката 5G е “доминиран от подправени вести ”. “Сънрайз ” сигнализират, че вандалските прояви заплашват живота на чиновниците им. Освен палежи, вандалите прибягват и до разхлабване на монтажните винтове на антените. По време на работа по поддръжката, оборудванията могат да се преобърнат. Захранващата мрежа и кабелите също стават жертва на офанзивите.

Телекомуникационната компания “Водафон ” предизвести, че сходни произшествия не са изключени и в Германия. “Тези дейности могат да застрашат човешки живот ”, предизвести шефът на компанията Ханес Аметсрайтър, представен от “Ханделсблат ”. Въпреки опитите на учени и политици да внесат утешение в дебата, терзанията на хората в разнообразни страни порастват.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Коронавирус и неистини: по какъв начин ни нападат с подправени новини
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР