В редакцията рядко правим ревю и тестове на софтуер, така

...
В редакцията рядко правим ревю и тестове на софтуер, така
Коментари Харесай

EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!

В редакцията рядко вършим ревю и проби на програмен продукт, тъй че - несъмнено сте сюрпризирани, че виждате сходен материал. Ако обаче сте като мен и обичате да триете файлове с Shift+Del, с цел да избегнете струпване в Recycle Bin и непрекъснатото препълване на диска, програмката от EaseUS ще ви свърши чудесна работа. Преди да пристъпя към ревюто, ще напиша няколко думи за компанията и нейния програмен продукт.

EaseUS съществува повече от 14 години и по-запознатите от вас най-вероятно са прибягвали до услугите на нейния програмен продукт за възобновяване на файлове в сериозни, обезверени и спешни обстановки. И до момента в който по-ранните версии имаха своите дефекти, 14 години опит несъмнено са се отразили в последната версия 12.9, която ще тестваме през днешния ден.

Какво съставлява EaseUS Data Recovery Wizard?

Както подсказва името, това е програмен продукт за възобновяване на изтрити и развалени файлове. Обикновено сходни програмки имат много комплициран интерфейс и елементарният консуматор има усложнения, когато би трябвало да върне времето обратно и да възвърне информацията си. EaseUS са се заели да поправят това и в течение на всички тези години настройват интерфейса си по този начин, че да бъде оптимално комфортен и елементарен даже за тези, които нямат инженерна тапия в компютърните системи.

Инсталация и функционалности

EaseUS Data Recovery Wizard поддържа впечатляващ набор от Windows версии - Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP
Windows Server 2019/2016/2012/2008/2003
- съвсем всичко излизало след Windows 97. За апаратура просто теглите файла от формалния уебсайт, като можете да опитате Trial версията, преди да вложите пари в софтуера. В таблицата по-долу можете да видите разликите сред обособените равнища на Data Recovery Wizard, пробната версия ще ви даде единствено благоприятни условия за сканиране на изгубените файлове, без алтернатива за възобновяване, тъй че с цел да вие потребен този програмен продукт, ще би трябвало да изберете някоя от платените версии.

 EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!
Pro версията ще ви коства към 80 евро, като компанията предлага разнообразни отстъпки, промоционални кодове и други сходни, които да облекчат в допълнение товара върху портфейла. За по-сериозни цели има и Tehnician версия, която разчита на абонамент - за година, две или до живот, само че там цените са разнообразни - 279/369/469 евро респективно. Тези версии могат да бъдат конфигурирани на доста машини, което ги прави по-подходящи за бизнес цели - систематични админи на дребни и междинни компании и други сходни.

Тъй като най-полезна и забавна за вас ще бъде Pro версията, която да ползвате у дома, ще се спра върху нейните функционалности по-подробно.

 Началния екран на EaseUS Data Recovery Wizard предлага най-често посещаваните местоположения и алтернатива за избор на съответна директория за сканиране
© PCWorld.bg

Началния екран на EaseUS Data Recovery Wizard предлага най-често посещаваните местоположения и алтернатива за избор на съответна директория за сканиране

Първото, което ще видите, откакто инсталирате софтуера, е началния екран, който ви предлага разнообразни местоположения за сканиране. Можете да сканирате целия си систематичен диск или други устройства за съйранение, както и постоянно употребявани места като Desktop и Recycle Bin или да изберете съответна директория.

 Филтърът и търсенето са доста потребни при намирането на точните файлове, които желаете да възстановите
Филтърът и търсенето са доста потребни при намирането на точните файлове, които желаете да възстановите

Сканирането на целия систематичен диск на нашата тестова настройка лиши към час - като дискът, който използваме е 1TB SSD на Western Digital. След като сканирането завърши, имате достъп до всички засечени файлове, в това число изтритите - от вас или от някоя стратегия. Тези файлове се сортират настрана, като имате филтър, с който можете в допълнение да подредите файловете по тип. Търсенето също е доста потребно - откритите файлове постоянно са стотици хиляди и с цел да възстановя няколкото картинки от ревюто на Razer Naga Trinity, трябваше да прибегна до тази алтернатива.

 EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!
 EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!
След като откриете файловете, които желаете да върнете назад към живот, просто натискате Recovery и магията се случва. Софтуерът ще ви попита къде да запише възобновения файл и дали да резервира и оригинал.

Сигурност и поддръжка

Обикновено в ревютата не загатвам сходни варианти, само че когато става дума за програмен продукт като услуга, каквато е платената версия на EaseUS Data Recovery Wizard, това несъмнено има значение. Компанията употребява 256-битово криптиране за всички варианти, които включват прекопирване и бекъп на файловете в облака на EaseUS, а обслужването на клиенти е на доста високо равнище.

 Контактът с обслужването на клиенти се реализира за към минута
Контактът с обслужването на клиенти се реализира за към минута

 EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!

Финални думи

Знам че е извънредно мъчно да бъдат отделени пари за програмен продукт в днешно време, изключително когато има толкоз безвъзмездни варианти на пазара и сме привикнали да разчитаме на регистрации, пробни версии и други сходни. Има няколко фактори обаче, които би трябвало да взмете под внимание. Повечето безвъзмездни версии си подсигуряват метод да не са напълно " безвъзмездни " - събирайки персоналните ви данни или предлагайки реклами, постоянно даже продават информацията ви на трети страни, с цел да оправдаят разноските си. Вторият фактор е по-голям - когато става дума за сериозна информация, която може да ви спести освен главоболия, само че и пари (загубени сметки, криптокодове, документи) - тогава разход за програмен продукт е изцяло оневинен.

Обратно на EaseUS Data Recovery Wizard - на пазара съществуват много други възможности за възобновяване на данните, само че EaseUS имат много богат опит зад тила си, което си проличава в последната версия. Най-голям плюс на този програмен продукт е лесната работа с него и успеваемостта му. Като лек минус мога да посоча относително дребното вероятни настройки при сканиране и възобновяване, само че допускам това е цената, която да бъде платена за лесния потребителски интерфейс.

 EaseUS Data Recovery Wizard - няма необратими неща!
Накрая, нашите другари от EaseUS предоставиха специфичен промоционален линк, с който можете да получите 50% отстъпка от продукта, ако решите да се подсигурите против волна или неволна загуба на информация.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР