В разпространяване на фалшиви новини бе уличен “зеления” Тома Белев

...
В разпространяване на фалшиви новини бе уличен “зеления” Тома Белев
Коментари Харесай

Тома Белев уличен в лъжа от Валери Симеонов

В разпространение на подправени вести бе махленски “зеления” Тома Белев (на снимката) от вицепремиера Валери Симеонов.

От няколко дни Белев популяризира в обществените мрежи информацията, че българската делегация, която е в Бахрейн за 42-та годишна сесия на Комитета на ЮНЕСКО, спи в първокласния 5-звезден хотел “Риц” за цени от 500 до 1500 лв..

Снощи Симеонов, който предвожда делегацията, разгласи, че тиражираното от “природозащитника” не е истина – той и специалистите от Министерството на околната среда и водите и Министерство на културата са отседнали в доста по-евтини хотели.

Тома Белев опита да се измъкне, че не е написал, че са отседнали, а работели в “Риц” по мненията на страната ни за срещата. Симеонов обаче пусна фотография с пост на “еколога”, който по-късно е редактиран. От нея се вижда, че преди да стартира разногласието в обявата въобще не попада думата “работи” – тя е добавена след това.

Вместо да се извини за откровената неистина, Белев стартира да изяснява по какъв начин в действителност думите му са изопачени. Извинения не сервира.

Ето обявата на вицепремиера, под която е разногласието с “природозащитника”. В нея се включват и елементарни консуматори, които назовават Белев измамник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР