В Разградско неправоспособен водач прегази умишлено брат си, а друг

...
В Разградско неправоспособен водач прегази умишлено брат си, а друг
Коментари Харесай

Шофьор без книжка прегази умишлено брат си, а друг рани пешеходци и избяга в Разградско

В Разградско недееспособен лидер прегази съзнателно брат си, а различен водач рани пешеходци и избяга от произшествието. За двата случая в селата Дянково и Ясеновец заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева.

Сигналът за тежкото пътнотранспортно произшествие в разградското село Дянково е получен към 21:20 часа нощес. Водач на микробус, който не има удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, на улица „ Ахелой “ блъска 26-годишния пешеходец, негов по-голям брат. Със счупено ребро и перфорация на бял дроб потърпевшият е настанен в отделението по интензивно лекуване на разградската болница. Пробата за приложимост на алкохол на 22-годишния водач е негативна.

Сигналът за тежката злополука в Ясеновец е получен на тел. 112 към среднощ на 4 август. Управлявайки лек автомобил по улица „ Дунав “ в селото, 21-годишният водач излиза вдясно от пътното платно и удря движещите се по тротоара двама пешеходци – момчета на 16 и 15 години. До идването на екип на „ Пътна полиция “ лидерът избягал и се укрил. Пострадалите са откарани в болничното заведение в Разград. По-голямото от момчетата е настанено с комоцио за лекуване в хирургичното поделение, а другото – в медикаментозна кома и краткотрайна заплаха за живота е в отделението по анестезиология и интензивно лекуване. Малко по-късно лидерът на автомобила е открит и арестуван. Взети са кръвни проби за приложимост на алкохол и опиати, съобщи Българска телеграфна агенция.

През първите шест месеца на годината пътнотранспортната конюнктура на територията на област Разград бележи доста утежняване, заяви преди дни представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева. Наблюдава се нарастване на броя на тежките пътнотранспортни катастрофи с 67,5 %, на починалите в тях с 200 % и на ранените със 78,9 %.

С цел ограничение на предпоставките за пораждане на произшествия, най-малко един път месечно в региона ще се организира интервенция по метода на " широкообхватния надзор ". Първата от полицейските акции беше на 27 юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР