В Разград започват профилактични прегледи за рак на маточната шийка. Посещенията

...
В Разград започват профилактични прегледи за рак на маточната шийка. Посещенията
Коментари Харесай

В Разград започват профилактични прегледи за рак на маточната шийка

В Разград стартират профилактични прегледи за рак на маточната шийка. Посещенията при експертите се провеждат по самодейност на Федерацията на дамите, заяви ръководителят на неправителствената организация Любка Стоянова.

Пациентките ще могат да се прегледат в дните от 15 март до 15 април след авансово записване в Кафе „ Филхармония “. Цената на прегледите е 20 лв. , като в тази сума е включена и цитонамазката . Жените, които нямат опция да се освободят от работа през седмицата, ще могат да посетят кабинета на акушер-гинеколога доктор Кремена Романова в събота от 9:00 до 12:00 часа.

Хистологичното проучване ще бъде разчетено от доктор Искрен Калчев. След получените резултати при потребност пациентките ще бъдат насочвани към спомагателна диагностика или лекуване, сподели доктор Романова.

Тя изясни, че ракът на маточната шийка предстои на изцяло изцеление , когато се хване във етапа на ранни промени . Затова по думите й по цялостен цвят се ползват стратегии за профилактика – било посредством персоналните лекари или прегледи на работното място.

Цитонамазката се прави с обикновени средства, само че има висока профилактична стойност, не е мъчителна и страшна, както на множеството дами е внушено, сподели още доктор Романова. Тя добави, че в акцията през 2021-а от профилактиката са се възползвали 103 дами от региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР