В разговор с израелският министър-председател Бенямин Нетаняху американският президент Джо

...
В разговор с израелският министър-председател Бенямин Нетаняху американският президент Джо
Коментари Харесай

Байдън каза на Нетаняху, че подкрепя спирането на огъня

В диалог с израелският министър-председател Бенямин Нетаняху американският президент Джо Байдън е декларирал, че поддържа прекъсването на огъня в продължаващия спор сред израелци и палестинци.

Според прессъобщение на Белия дом Байдън е разискал с Нетаняху и работата на Съединени американски щати с Египет и други сътрудници в посока прекъсване на огъня.

Подкрепата за прекъсването на огъня от американския президент алармира нов детайл в посланието на Вашингтон, който допуска и по-настоятелни диалози с Израел при затворени порти.

Съединените щати демонстрират, че са по-загрижени за протичащото, само че Байдън към момента не се е включил публично към други международни водачи, както и към някои свои съпартийци, които желаят неотложно прекъсване на огъня.

В диалога с Нетаняху Байдън е повторил формалното обръщение на Вашингтон сега, което е обвързвано със заставане зад правото на Израел да се отбранява, както и с искане и от двете страни за подкрепи за „ почтени цивилни жители. “

„ Вашингтон пост “ инфомира, че това е третият диалог сред Байдън и Нетаняху от началото на спора на фона на увеличаващ се политически напън да се направи повече за прекъсване на израелските набези.

За момента Америка подхожда деликатно към протичащото се. На дневния брифинг представителят на Белия дом Джен Саки не отговори съответно на въпроса дали Байдън счита, че ответните военни дейности на Израел по отношение на палестинците са били пропорционални.

„ Няма да вършим оценки ден по ден “, съобщи Саки като добави, че задачата е Съединени американски щати да играят градивна роля за понижаване на насилието. Саки сподели още, че огромна част от това се случва „ чрез интензивна, тиха дипломация “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР