В разгара на активния летен сезон движението става все по-натоварено.

...
В разгара на активния летен сезон движението става все по-натоварено.
Коментари Харесай

В разгара на лятото: Как да шофираме безопасно?

В разгара на дейния летен сезон придвижването става все по-натоварено. Само до обяд във вчерашния ден бяха регистрирани 13 произшествия по пътя за морето по Автомагистрала " Тракия ".

В ефира на " Денят стартира " автоекспертът Румен Дунев предложи, преди да тръгнат на път, водачите да приготвят своите коли. При зареждане на гориво, дано те да ревизират антифриза на своя автомобил, равнището на маслото в мотора, да сипят течност за чистачките, с цел да имат по-добра видимост. Нека хората, които ще пътуват, да сядат отпочинали зад кормилото.

Що се отнася до случаите при придвижване по автомагистрала, те се дължат на високата скорост, незадоволителна отдалеченост сред колите и покачвания трафик на пътя. Освен това разсейващите вниманието на лидера фактори са също от огромно значение. Концентрацията е извънредно значима, акцентира Дунев.

Когато се движат по автомагистрала водачите би трябвало да имат видимост напред. В случай, че се е образувала колона от коли, би трябвало да понижат скоростта и да подадат спешен сигнал, с цел да бъдат предизвестени за това идващите откъм гърба коли.

Дунев акцентира, че контролът е нещо доста значимо. Липсата на надзор е причина да не се съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР