В района на пернишката ТЕЦ Република е позиционирана мобилна автоматична

...
В района на пернишката ТЕЦ Република е позиционирана мобилна автоматична
Коментари Харесай

Мобилна станция контролира емисиите на пернишката ТЕЦ „Република“

В региона на пернишката Топлоелектрическа централа " Република " е позиционирана мобилна автоматизирана станция за надзор на качеството на атмосферния въздух, заяви РИОСВ-София. Мярката е подхваната след сигнали на жители. Извършен е емисионен надзор на изпускащо устройство номер 2.

Установено е съществуване на неорганизирани излъчвания на газоходите и едновременното изпускане на отпадъчни газове от две устройства при работа на главната мощ на централата - пети парогенератор, явяващи се като неспазване изискванията от комплексното позволение, показва Регионална инспекция за опазване на околната среда. Констатацията е направена без съществуване на спешни обстановки, или ремонт на сероочистващата апаратура.

За установените нарушавания ще бъдат подхванати съответните административно-наказателни ограничения. Мобилната станция е ситуирана на мястото от 16 януари и ще остане до 3 февруари, като РИОСВ-София ще продължи да реализира надзор и инспекции на Топлоелектрическа централа " Република ", твърдят от инспекцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР