В района на наводненията в Карловско ще бъде направена проверка

...
В района на наводненията в Карловско ще бъде направена проверка
Коментари Харесай

Държавата ще проверява за незаконна сеч в района на наводненията

В региона на наводненията в Карловско ще бъде направена инспекция за вероятно осъществена противозаконна сеч. Това сподели в сряда служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев .

В края на предходната седмица оставиха без ток и вода няколко обитаеми места в област Пловдив. Десетки хора бяха евакуирани, разрушени бяха няколко моста, както и къщи, нарушена беше и пътната настилка.

На брифинг в Министерския съвет в сряда Иван Демерджиев уточни, че инспекциите за противозаконна сеч в района ще стартират в четвъртък. В тях ще вземат участие представители на полицията, прокуратурата, земеделското министерство, както и на локалната власт.

" Да, имаме разнообразни констатации към този момент, да, има и трупи, които надлежно са били нарязани и готови за превозване и надлежно ги виждаме в обитаемоте места, само че инспекциите ще са толкоз обемни, колкото се наложи…, с цел да се откри истината ", сподели министърът на земеделието Явор Гечев , който също участваше в брифинга.

Няколко дни по-рано Гечев отхвърли тезата, че наводненията може да имат връзка с противозаконна сеч в региона.

В сряда от кабинета оповестиха още, че страната ще отпусне на засегнатите хора в Карловско вода и храна от държавния запас. Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев добави, че все още пет села в община Карлово остават без водоподаване, а три са с отчасти електрозахранване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР