В рамките на тази акция работим по три основни направления.

...
В рамките на тази акция работим по три основни направления.
Коментари Харесай

Във Варна и областта: 17 загинали в пътни злополуки от началото на годината, сред тях и дете


" В рамките на тази акция работим по три съществени посоки. Контролна активност, тя е обвързвана със засилено полицейско наличие в региона на учебните заведения, като концепцията е да бъдат сведени до най-малко нарушаванията с погрешно секване на пешеходци, както и на водачи, които лишават преимуществото на пешеходци. Второто направление, това е активност, обвързвана с организация на придвижването. Преди старта на новата образователна година е осъществен оглед на пътната маркировка към учебните заведения. В тази връзка бяха направени сигнални писма до кметовете в района. Третата дейност е за предварителна защита. След правене на графици с Регионалният инспекторат по образованието следва в границите на цялата образователна година да бъдат изнасяни лекции измежду подрастващите на тематика " Пътна сигурност ".

От началото на годината до 15 септември на територията на ОД Министерство на вътрешните работи Варна има регистрирани 1515 катастрофи. От тях 212 отчитаме като тежки, т.е. с потърпевши хора. При тези катастрофи имаме 17 починали и 516 ранени. Спрямо миналата година броят на произшествията е с 427 по-малък, броят на тежките катастрофи с 88 по-малък, броят на починалите с 15 по-малък и броят на ранените със 133 по-малък. За тази година има 62 ранени деца и юноши до 17 години и едно починало дете, което е пасажер в автомобил ", разяснява комисар Ганчев. 

Относно аргументите за произшествията, водеща е превишената скорост отвън обитаемоте места, а в обитаемоте места, е отнемането на преимущество на пешеходците.

Расте броят на неправоспособните водачи и на тези, които ръководят автомобил след приложимост на алкохол и опиати.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР