В рамките на споразумението между Газпром и иранската Национална петролна

...
В рамките на споразумението между Газпром и иранската Национална петролна
Коментари Харесай

Иран започва да купува руски газ, докато европейски страни се отказаха от него

В рамките на съглашението сред " Газпром " и иранската Национална петролна компания, Иран скоро ще стартира да купува по 9 милиона кубически метра природен газ на ден от Русия. Страната също по този начин ще получава всекидневно и по 6 милиона кубически метра съветски газ за суапови доставки към други страни. Това заяви организация Fars, базирайки се на онформация от иранското Министерство на петрола, представена от Прайм.

" Газпром " и Националната петролна компания на Иран през юли подписаха Меморандум за съгласие за стратегическо съдействие за години напред, на обща стойност 40 милиарда $.

Беше обявено тогава, че фирмите ще проучат опциите за съдействие в създаването на ирански залежи за петрол и газ, осъществяването на планове за полутечен газ (LNG) и строителство на газопроводи.

Според организацията, Иран, в границите на това съглашение, възнамерява скоро да закупува на ден по 9 милиона кубически метра газ от Русия, които ще бъдат доставени през територията на Азербайджан. В същото време, се възнамерява да има доставки на по 6 милиона кубически метра газ на ден на Иран за суапови доставки под формата на полутечен газ за други страни, южно от Иран.

" Газпром " подписа с Иран меморандум за съдействие за $40 милиарда

Какво планува предварителното споразумение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР