В рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на

...
В рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на
Коментари Харесай

Нарязан тютюн на стойност около 125 000 лв. е иззет при специализирана полицейска операция

В рамките на профилирана полицейска интервенция по линия противопоставяне на закононарушения с акцизни артикули, на 30.05.2018 година, към 20:40 ч. е осъществена полицейска инспекция на два автомобила: т.а. „ Ситроен Джъмпер “, ръководен от А. К., на 44 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград и л.а. „ Сааб 9-3 “, с лидер Р. К. на 38 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград. В товарния автомобил са открити: машина за рязане на тютюн, два казана за варене на тютюн, газови бутилки и други движимости.

При директно последвалите процесуално – следствени дейности в сграда, находяща се в местността „ Добрева чешма “ край Варна, са открити към 650 кг. нарязан тютюн, електронна везна и чували, както и лицата Я. Н., на 34 година, осъждан, от Варна и И. И., на 59 година

За период до 24 ч. са арестувани четирите лица: А. К., на 44 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Р. К. на 38 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Я. Н., на 34 година, осъждан, от Варна и И. И., на 59 година от Варна. По случая против лицата в ОДМВР – Варна е стартирано досъдебно произвеждане по член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс, материалите са докладвани на прокурор при районна прокуратура – Варна. На 31.05.2018 година на лицата са повдигнати обвинявания и са им наложени ограничения за неотклонение „ парична гаранция “.

Установеното и конфискувано количество тютюн без акцизен бандерол е на обща стойност към 125 000 лева, като невнесения данък възлиза на към 100 000 лева Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР