В рамките на пресконференция след срещата на върха ЕС-Украйна, държавният

...
В рамките на пресконференция след срещата на върха ЕС-Украйна, държавният
Коментари Харесай

Украйна има шанс да предотврати реванша на Русия преди доставката на западните оръжия

В рамките на конференция след срещата на върха ЕС-Украйна, президентът на страната Володимир Зеленски увери, че военните на Киев имат късмет да предотвратят " реванш на Русия “ преди доставката на западните оръжия, предава РБК-Украйна, представен от "

Русия търси реванш в тези сектори на фронта, където не е съумяла да завземе украинска територия, означи Зеленски.

Според президента украинската войска към този момент е почнала да се приготвя за сюжет, при когато руснаците стартират да ускоряват настъплението си на изток.

" Военните и разузнаването имат вяра, че натискът ще се усили в източната част на страната. Русия желае реванш, желае реванш тъкмо там, където не й се е получило. Иска на изток. Иска да превземе изтока. Да не разреши на нашата войска да бъде подсилена с подобаващи оръжия “, съобщи Зеленски.

Той също изрази убеденост, че Украйна има късмет да предотврати реванш на Русия.

" Те също ще желаят да се върнат и да подхващат реваншистки стъпки, като си спомнят провалянето от есента по Лиманското направление и така нататък Издръжливостта на нашите момчета там също зависи от оръжията и мотивацията. Мотивацията се дава освен от сътрудниците, само че и от духа в нашата страна “, акцентира той.

По-рано както западни, по този начин и украински политици неведнъж предупреждаваха за подготовката на руснаците за нова огромна атака. Според Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата съветският президент Владимир Путин е наредил на войските си да завладяват цялата територия на Донецка и Луганска области на Украйна до март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР